ŠIPTARSKA PROVOKACIJA: OVK KRVNICI HOĆE MEMORIJAL NA PROKLETIJAMA!

Autor: Republika

Vesti

27.07.2018

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši komandanti terorističke organizacije OVK planiraju izgradnju memorijalnog centra na Košarama! Krvnici iz OVK žele da naprave memorijal koji bi služio kao središte nacionalnog mita o lažnoj državi Kosovo, uprkos činjenici da je ovaj prostor simbol poraza terorista i njihovih NATO saveznika!

Šiptari

Podsetimo, teroristi OVK su pokušali uz pomoć NATO da izvrše kopnenu invaziju iz Albanije na Kosovo, uz pomoć albanske vojske i zapadnih plaćenika, tokom NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine. Oni, međutim, zbog herojskog otpora Vojske Jugoslavije nisu uspeli da se probiju u našu zemlju, uprkos pomoći atriljerije albanske vojske i neprestanog NATO bombardovanja.

Komentarišući ove navode, zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev kaže da je činjenica je da su albanski teroristi sa KiM i jedinice regularne vojske Albanije pretrpeli stravične gubitke i da ne iznenađuje potreba njihovih nekadašnjih komandanata da im na neki način odaju počast. 

- Očekujem samo da privremene institucije samouprave u Prištini, ako reše da prave nekakav memorijal na Prokletijama, to učine u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o ratnim  memorijalima Republike Srbije - podvukao je Kozarev.

On dodaje da će bitka na Košarama trajno ostati simbol odlučnosti srpskog vojnika u odbrani otadžbine. 

- Državna granica Srbije je u ratnim danima 1999. godine odbranjena pred napadima mnogo brojnijeg neprijatelja, kojeg su iz vazduha i sa zemlje podržavale neke od najvećih svetskih vojnih sila - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading