JANKOVIĆ UDARIO NA PATRIJARHA: Bez srama ocenjivao reči poglavara SPC

Autor: Informer, Republika

Vesti

24.07.2018

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret slobodnih gradjana Saše Jankovića ocenio je danas da izjave koje je poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej dao o položaju Srba u Crnoj Gori predstavljaju ekstremni govor koji ne doprinosi rešavanju problema nego ga pogoršava.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saša janković

Jankovićev pokret je naveo da ima u vidu Patrijarhove stavove da se današnji položaj Srba u Crnoj Gori može uporediti sa onim koji su Srbi imali u Pavelićevoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

PSG je naveo da smatra da ima prostora da se položaj Srba u Crnoj Gori unapređjuje, ali ne kroz teške reči i konfrontaciju, nego kroz konstruktivnu saradnju sa vlastima u Crnoj Gori "u dobroj veri da će njene politike modernizacije i emancipacije u budućnosti dati najpovoljniji mogući rezultat i na ovome polju", a da ključnu ulogu moraju imati predstavnici Srba u toj zemlji.

- Ograđujući se od sadržaja ocena, PSG posebno naglašava činjenicu da one dolaze u trenutku krupnih napada na Crnu Goru, pa i iz naše sredine, i zato poziva Patrijarha Irineja da sagleda štetu koju je napravila njegova izjava, i razjasni svoju poziciju - pokreta Saše Jankovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Rade

24.07.2018 11:37

Ne razumem ovog Jankovića, šta je trebao patrijarh da ćuti na tešku diskriminaciju srpskog naroda i crkve u CG.

kiki

24.07.2018 11:39

Ko se jos obazire na izjave Jankovica...

Katarina

24.07.2018 12:26

Sta se Jankovic mesa u sve kao da je on neko vazan. Niko ga nista nije pitao.

ljiki

24.07.2018 12:46

Bolje da Jankovic sagleda stetu koju je on napravio