VUČIĆ stigao na sastanak sa Mogerini!

Autor: Republika

Vesti

18.07.2018

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odvojenih sastanaka sa delegacijama Beograda i Prištine Mogerini će učestvovati na zajedničkom trilateralnom sastanku u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Iz EU je najavljeno da će tokom današnje runde razgovora na visokom političkom nivou biti razmatran napredak u radu na sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i da će se planirati naredni koraci kako bi se taj rad intenzivirao. 

U delegaciji Beograda pored predsednika Srbije nalazi se i šef Kancelarije za KiM Marko Đurić, dok je delegacija Prištine došla u "punom sastavu", pored Hašima Tačija tu su i Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji. Portparolka šefice EU diplomatije Maja Kocijančić najavila je mogućnost da se posle trilateralnog sastanka Vučića, Tačija i Mogerini rad nastavi "u različitim formatima", uključujući i prisustvo direkorke za Zapadni Balkna u Evropskoj službi za spoljne poslove Angeline Ajnhorst.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
maki

18.07.2018 08:21

Srbija je postala veoma jaka i moramo zauzeti ostriji stav po pitanju nase pokrajine.

Saša

18.07.2018 08:26

Nova runda mučenja...Vule izdrži i ne daj Kosovo lopovima i kriminalcima!

marko

18.07.2018 08:28

Nadamo se da je Mogerini spremna na deo u kome Albanci sve oecavaju a nista ne ispostuju

loki

18.07.2018 08:29

Srbija ima jasan stav od kojeg, neće odustajati.