(FOTO) NE GUBI VREME! Vučić stigao u Ankaru, EVO SA KOJIM DRŽAVNICIMA JE VEĆ RAZGOVARAO

Autor: Tanjug

Vesti

09.07.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas po podne u Ankaru, gde prisustvuje inauguraciji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

RepublikaFoto: Republika
Orban i Vučić

Srpski predsednik već je razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i sa kazahstanskim premijerom Bakitžanom Sagintajevim.

RepublikaFoto: Republika
Srpski predsednik sa kazahstanskim premijerom

Kako Republika.rs saznaje, Vučić je razgovarao i sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim kao i Bakirom Izetbegovićem.

RepublikaFoto: Republika
Vučić sa kolegom iz Rumunije

Ceremoniji inauguracije predsednika Turske, prema najavi zvanične Ankare, prisustvovaće oko 40 šefova stranih država i vlada.

 
RepublikaFoto: Republika
Sa Bakirom Izetbegovićem

Erdoganovim stupanjem na dužnost na snagu stupa i novi politički sistem u Turskoj, usvojen nakon referenduma o ustavnim amandmanima, kojim se predsedniku daje puna izvršna vlast u zemlji.

Erdogan je, kako je nedavno primetio i predsednik Vučić je, prilikom nedavne posete Ankari, najzaslužniji za "vrtoglavi uspon" saradnje Srbije i Turske.

On je ukazao da je Turska najveća sila na Balkanu, što je odgovor onima koji se pitaju koliki je uticaj Ankare u pitanjima od značaja za Srbiju. 

Erdogan, sa svoje strane, ne krije da Srbiju doživljava kao najvažniju zemlju na Balkanu, sa kojom je trgovinska razmena u neprekidnom porastu, kao i investicije. 

Ovo je inače treća poseta Vučića Turskoj, pošto je bio u zvaničnoj poseti početkom maja, a zatim je sredinom juna prisustvovao, na poziv Erdogana, svečanom otvaranju gasovoda TANAP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading