Porošenko: NE PRIZNAJEMO KOSOVO, a ovo nam je zajednički cilj!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko poručio je danas u Beogradu da Ukrajina odlučno poštuje i uvažava teritorijalni integritet Srbije, da nije priznala Kosovo, a da rešenje za to pitanje treba naći putem komprimisa uz uvažavanje interesa Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Petro Porošenko

- Želim jasno da kažem da poštujemo i uvažavamo terotorijalni integritet Srbije. Nismo priznali Kosovo i zauzimamo stav da rešenje tog problema tražiti putem kompromisa uz uvažavanje interesa Srbije - rekao je Porošenko na konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je dodao, Kijev se drži i stava o nezavisnosti i poštovanju teritorijalnog integriteta Ukrajine, uključujući Krim.

- Mi u Kijevu ulažemo sve napore da se obnovi suverenitet zemlje na celoj teritoriji i računamo na podršku Srbije kada je reč o uvođenju mirovne misije uz nadzor UN. Uveren sam da sprovođenje Minskih sporazuma nema aleternativu - naglasio je Porošenko.


Naglasio je da su Srbija i Ukrajian veoma bliske zemlje, što potvrđujei bliskost jezika, a članstvo u EU je još jedan cilj koji povezujeobe zemlje.

"Podržavamo evropske integracije Srbije", rekao je on, dodajući da deli mišljenje predsednika Evropskog saveta o tome da "naš zajendički ulazak u EU bude 2025".

Srbiji je poželeo da pobedi sve prepreke i postane član EU.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Miloš

03.07.2018 11:06

Predsednik Vučić i Vlada na pravi način vode spoljnu politiku, sve više zemalja je uz nas po pitanju KiM!

ana

03.07.2018 11:10

Hvala Ukrajini sto imaju izricit stav po pitanju Kosova!

Bojan

03.07.2018 11:13

Veliko hvala Porošenku i Ukrajincima! Zahvalni smo im do neba!

Neda

03.07.2018 11:17

Nacionalni interes Srbije kao i interes i prava Srba na Kosovu treba da se uvazavaju, lepo je to saopstio Ukrajinski predsednik.