Otvorena izložba u zgradi stare Železničke stanice!

Autor:

Vesti

02.07.2018

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je večeras u zgradi stare Železničke stanice multimedijalnu izložbu pod nazivom "Nastavljamo da pravimo dobre vesti", a povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

- Povod za ovu izložbu je godinu dana vlade, ali je razloga mnogo više, jer je to samo jedan mali deo puta koji smo prešli i koji tek treba da pređemo. Nismo slučajno danas ovde, upravo ova zgrada Glavne železničke stanice je pravo mesto za ovakvu izložbu. Ona spaja ono najbolje u našoj prošlosti i ono kako danas vidimo našu budućnost - rekla je Mihajlovićeva.

Izložba, koju će posetioci moći da pogledaju sutra i prekosutra, prema rečima Mirjane Pavlović iz Koridora Srbije, predstavlja jedinstvenu priliku da se Beograđani direktno upoznaju sa projektima koji Koridori realizuju, s obzirom na to da su njihova gradilišta udaljena od Beograda.

- Danas smo ovde jer je ova stanica simbol naše snage da odgovorimo na izazove vremena, jer ti izazovi nisu bili toliko drugačiji od onih koje imamo danas. I danas je za Srbiju najvažnije da se povezuje, jer samo kroz povezivanje naša zemlja se razvija i napreduju, i danas je važno da se Srbija modernizuje, da naši ljudi imaju brze i bezbedne puteve i pruge, ali i bolnice, škole, muzeje, kakve imaju druge zemlje u Evropi. I danas je važno da kad nešto gradimo, gradimo za budućnost, misleći na one koji dolaze posle nas, i danas je od presudnog značaja da se školujemo i damo šansu našim stručnjacima, posebno mladim, kao što je što je Srbija dala priliku ing Dragutinu Dragiši Milutinoviću (kad je projektovao ovu zgradu), i danas je bitno da gradimo planski i estetski, kao što smo gradili ovu zgradu pre 134 godine - potsetila je ona.

Posetioci mogu da vide i Titov Plavi voz, kao i najsavremenije vozove naše železnice, zatim svu mehanizaciju za pravljenje puteva, valjke, bagere, ali i dronove, čamce.

Izložene su fotografije završenih projekata, a svoje postavke imaju Koridori, Putevi Srbije, Železnica, Smatsa (Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) i Beograd na vodi.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

- Neću vam govoriti o kilometrima puteva, pruga, o novim autoputevima koje ćemo graditi. Danas želim da govorim o ljudima. Danas želim da pozovem nove ljude, mlade ljude koji zavrsavaju fakultete, kao i one iskusne koji rade vredno, stručno i odgovorno u mnogim kompanijama, institutima, malim i srednjim preduzećima da nam se pridruže. Poznajem mnogo takvih ljudi. Jer znam da u vama ima snage i hrabrosti, ali i energije da menjamo Srbiju - naglasila je Mihajlovićeva.

Predviđena je i izložba rukotvorina, nagradne igre, kao i poseban deo sa programima za najmlađe.

Tako će mališani videti makete vozova, mali semafor, dobiti prsluke koji nose putari, ali i crtati kredama i praviti predmete od plastelina.

- Jer važno je da Srbija napreduje, i još je važnije da našu zemlju čine ljudi, koji se za svoju zemlju bore. A za zemlju se ne bori oružjem, već radom, znanjem, i svakim km puta, pruge, nove avio linije, lukama. Ne zaboravite, da svaki naš korak, znači još više koraka za druge profesije lekare, profesore, glumce, kompozitore, za našu decu koja će učiti o svojoj zemlji, kao zemlji  u kojoj žive vredni i pošteni ljudi, koja će odrasdtati u zdravijem okruženju, bez droge i nasilja. Ne može ni jedno ministarstvo, ni jedna ja, ni jedni vi da napravimo toliko važnih koraka, sami, ali možemo zajedno - zaključila je svoje obraćanje ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Nekadašnji šalteri za prodaju karata pretvoreni su u šaltere za informacije institucija i javnih preduzeća koji rade u okviru Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastruktuire i građani mogu da dobiju sve potrebne informacije, ali i da dopune tagove za elektronsku naplatu putarine.

Izložba može da se pogleda sutra i prekosutra od 10 do 22 sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading