VUČIĆU, ZAVRŠIĆEŠ KAO ZORAN ĐINĐIĆ: Obradovićev čovek preti smrću

Autor:

Vesti

28.06.2018

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Slaviša Ristić direktno je zapretio ubistvom predsedniku države Aleksandru Vučiću poručujući mu da će proći kao Zoran Đinđić.

RepublikaFoto: Tanjug
Boško Obradović

Funkcioner Boška Obradovića (u Dverima je član odbora za Kosovo i Metohiju) i član poslaničke grupe u kojoj su najbliži saradnici Vuka Jeremića (Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović, Đorđe Vukadinović) objavio je juče na Fejsbuku pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, u kom optužuje Vučića da će prodati Kosovo.

- Predsednik Srbije sprema se da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima iz Prištine, što bi značilo odvajanje KiM od Srbije. Glavni razlog za ovakvu "preteranu kooperativnost" predsednika Srbije leži u tome što je on to obećao Zapadu prilikom dolaska na vlast.

Tragična sudbina pokojnog premijera Srbije Zorana Ðinđića jasno upozorava Aleksandra Vučića šta se dešava sa onima koji ne ispune obećanje - napisao je poslanik.

POZIV NA NASILJE

Ristić je u pismu zatražio od Putina da spreči predaju Kosova, navodeći "da su Vučićevom voljom pogašene institucije srpske države na KiM".

Martinović: Ovo je vrhunac političke agresije i političkog ludila

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun ocenjuje da je ovo ekstremno političko ponašanje, te da je Ristić uputio užasne izjave koje prizivaju nasilje.

- On se već dugo ponaša na takav način kao poslanik i urušava dostojanstvo parlamenta, ali i žestoko pokušava da obmane javnost, pogotovo narod na KiM, koji mu je okrenuo leđa, što se videlo i na izborima. Ovo je pokušaj jednog zaboravljenog političara da se vrati na političku scenu i skrene pažnju na sebe tako što poziva na nasilje. Ristić šalje otvoren poziv ekstremistima da eventualno nasiljem rešavaju neke svoje političke zablude i to ne može da se toleriše - ističe Drecun za Srpski telegraf.

Sličan stav ima i bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović.

- Ovo jeste jedna vrsta poziva na nasilje, a upravo zbog olakog korišćenja takvih termina i jeste ubijen predsednik Vlade - upozorava naš sagovornik.

ĐURIĆ: GOVOR MRŽNJE

Napad na predsednika Vučića na Vidovdan pretnjama iznetim u pismu pravi je zločin mržnje, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

- To je sramotan govor mržnje koji govori sam za sebe. Ljudi koji su po imenu i prezimenu Srbi pokušavaju da u teškom trenutku razjedine naš narod i dodatno oslabe naše pozicije u veoma teškim okolnostima, kada se borimo da očuvamo ono što se nakon vladavine takvih kao što su Slaviša Ristić i slični može očuvati - kazao je Đurić.

I poslanička grupa SNS u Skupštini Srbije najoštrije je osudila pretnje Slaviše Ristića.

- Tražimo da nadležni državni organi hitno reaguju i preduzmu zakonom propisane mere - rekao je šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, ocenjujući da je Ristićev istup vrhunac političke agresije i vrhunac političkog ludila.

Boško Obradović juče nije odgovorio na naše pitanje da li podržava ono što radi Ristić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
milos

28.06.2018 18:24

Bolje da gledaju svoja posla!

KALVARIJA

29.06.2018 05:34

@milos - Sramota je ako nase sluzbe na sve ovo ci ute i ne hapse ove likove sto sire govor mrznje i pretnje.

Dane

28.06.2018 18:24

Dveri su plaćene od Amera, nisam ni sumnjao da će ovako nešto pokušavati da rovare i unose nemir među narod.

djordje

28.06.2018 18:31

Nedopustive su ovakve izjave narodnih poslanika , mogu da razumem da ne podrzava Vucica i njegovu politiku al ipak treba da se povede racuna sta se pise stranim diplomatama.