NEKA MI VUČIĆ KAŽE AKO MISLI DA NE RADIM DOBRO: Dačić odgovorio na prozivke naprednjaka

Autor:

Vesti

29.06.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da ga ne zanimaju zamerke koje mu upućuju funkcioneri Srpske napredne stranke, te da, ukoliko su naprednjaci nezadovoljni njegovim radom, to treba da mu kaže predsednik države i SNS Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić

Pošto im je sve toliko loše i pošto je ovo bruka, verujem da će istog trenutka da odu iz vlasti

Milenko Jovanov, SNS

Povod za Dačićevu reakciju bila je kritika koju je na njegov račun i račun SPS uputio potpredsednik SNS Milenko Jovanov revoltiran napadom Milutina Mrkonjića na vlast i tvrdnjom počasnog predsednika SPS da je osuđujuća presuda i kazna od godinu dana zatvora izrečena Mirjani Marković sramota za ovu vlast.

- Ako je nešto bruka i sramota ove vlasti, siguran sam da će Milutin Mrkonjić i Ivica Dačić odmah da je napuste. Pošto im je sve toliko loše i pošto je ovo bruka, verujem da će istog trenutka da napuste ovu vlast - poručio je Jovanov.

ČISTA PREPUCAVANJA

U odgovoru na prozivku iz SNS, Dačić u izjavi za Srpski telegraf ističe da u danu kada ima sastanak sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim (pogledaj okvir) ne želi da se "bavi glupostima".

- Ako SNS ima primedbi na moj rad i želi da se povučem, ima ko će mi to reći. Molim sve da shvate da ovo što radim ima neprocenjivi značaj za Srbiju i da me ne mešaju u dnevnu politiku - kaže lider socijalista.

Bavim se stvarima u interesu države, molio bih da me ne uvlače u razne bespotrebne polemike

Ivica Dačić, SPS

Ističe da su mu od dnevnopolitičkih prepucavanja važniji zadaci koje obavlja u Ministarstvu spoljnih poslova.

- Bavim se mnogo ozbiljnijim stvarima u interesu države i molio bih sve da me ne uvlače u razne bespotrebne polemike. Ako već ne osećaju potrebu da kažu barem jednu lepu reč o onome što radim u interesu Srbije, molio bih da me ne spominju i kad su besmislene rasprave u pitanju. Naročito zbog toga što ne dajem nikakav povod za to jer se bavim svojim poslom - apelovao je srpski šef diplomatije.

BEZ VEZE SA PARTIJOM

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić u sredu je žestoko opleo po vladajućoj garnituri, u kojoj je i njegova partija.

- Sramota! Sramota za jednu ozbiljnu državu kao što je Srbija i za ovu vlast da se nastavi pogrom prema porodici Milošević, posebno prema drugarici Miri Marković, koji je započet posle petooktobarskih revolucionarnih promena i NATO agresije na našu zemlju.

Sramota da nismo smogli snage da tu presudu učinimo makar malo ozbiljnom, a ne da na tako neozbiljan način bez ikakvih dokaza i činjenica donesemo presudu i da osudimo ljude koji stvarno apsolutno nisu krivi za to - poručio je Mrkonjić istakavši da njegov stav nema veze s partijom.

Sramota za Srbiju i za ovu vlast što je nastavljen pogrom prema drugarici Miri Marković

Milutin Mrkonjić, SPS

Odlukom Višeg suda u Beogradu, nekadašnja predsednica JUL Mirjana Marković osuđena je na godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova.

- Što se tiče Pacolija, samo nek pokaže papir, da ga ima, sigurno bi ga pokazao. Laže, kakva ambasada u Prištini - poručuje Dačić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Koturaljka

29.06.2018 10:45

Dacic prvo da ocisti svoje redove pa onda da se obrati Vucicu

Rea

29.06.2018 11:48

To će predsednik reći.

Mudri dzentlmen

29.06.2018 17:38

Ukoliko bude nezadovoljan radom bilo koga, Vucic nece imati lrobelma da to javno i iznese!

TSIDMZ

29.06.2018 19:03

Predsednik ce doneti zadnju odluku!