ĐILAS PROTIV METROA, A PRIČAO DA JE PRIORITET

Autor:

Vesti

27.06.2018

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši gradonačelnik Dragan Đilas još jednom je pokazao da mu je vlast preča od građana. On i njegovi odbornici tako na sednici Skupštine grada nisu glasali za predlog o izgradnji metroa. To možda i ne bi bilo sporno da upravo Đilas nije svojevremeno, dok je bio na čelu Beograda, na sva zvona planirao i najavljivao gradnju metroa kao najvažniju stvar za prestonicu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Briga ga za Beograđane: Dragan Đilas

Đilas je još 2010. godine tvrdio da će izgradnja metroa u Beogradu početi za dve godine, da bi 2013. najavio da su završene sve neophodne pripreme, dogovori i pregovori za finansiranje projekta, te da će na osnovu međudržavnog sporazuma Francuske i Srbije Francuzi finansirati vozove i elektroopremu.

Kako je tada rekao, pregovarano je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i dobijena je zvanična potvrda da su spremni da finansiraju radove čija je projektna vrednost bila veća od 600 miliona evra. Ostalo je samo, kako je tvrdio, da firma "Ežis", koja je uradila projekat prve trase, uradi idejni projekat i studiju opravdanosti. Đilas je sa kompanijama "Ežis" i "Alstom" imao i sastanak u junu 2013. u Francuskoj.

Vesić: Umesto da se raduje tome da se metro gradi, Đilas je glasao protiv

Đilas je u međuvremenu pao s vlasti i sada, u opoziciji, naprasno zaboravio koliko je metro važan za Beograd.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je u pitanju krajnje iracionalno i sebično ponašanje Đilasa:

- On sada iz statusa opozicije tera inat građanima. Hoće da našteti vlasti, ali vlast od toga neće imati štetu, naprotiv, jer Đilas radi protiv interesa građana i to svakako nije put za uspeh pošto će izazvati revolt i onih koji ga podržavaju.

Nikodijević: Besmisleno je da bilo ko glasa protiv odluke o izradi plana

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada, ima sličan stav:

- Besmisleno je da bilo ko glasa protiv odluke o izradi plana jer je to budući dokument koji treba da pruži odgovore kako treba da izgleda šinski sistem u Beogradu. Nije čak u pitanju ni konkretno rešenje, već prvi korak da se dođe do rešenja na koje struka treba da da odgovor.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističe da će od metroa svi građani imati benefite.

- Umesto da se raduje tome da se metro gradi, Đilas je glasao protiv, a istovremeno se i hvalio time da su svi dok je on bio gradonačelnik glasali za - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Petar

27.06.2018 16:42

Je li to onaj što bije svoje žene, prpa pare od svih nas i ne uradi ništa što kaže? Čoveče, nikoga više ne zanima tvoje mišljenje.

kornjacarade

27.06.2018 17:33

sad jeprotiv jer on neće biti glavni za projekat

Anja

27.06.2018 17:38

Đilals bi uspeo i dva oka u glavi da zavadi koliko jelicemeran, lažljiv i dvoličan.

Bojan

27.06.2018 17:38

Sujetan čovek, pokvaren do srži.