VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM PARLAMENTA GANE: Jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane!

Autor: Republika

Vesti

31.05.2018

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednika Parlamenta Gane Arona Majka Okvajea, sa kojim je razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Sagovornici su konstatovali da dugogodišnje prijateljstvo, izgrađeno u prošlosti kroz zajedničke aktivnosti u Pokretu nesvrstanih, predstavlja snažnu osnovu za jačanje svih vrsta veza između Srbije i Gane, kao i drugih afričkih zemalja, posebno u oblasti ekonomije.

Oni su se saglasili da odlične mogućnosti postoje u oblasti energetike, poljoprivrede i građevinarstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će se nastaviti dobra praksa školovanja studenata iz Gane na univerzitetima u Srbiji, u okviru programa "Svet u Srbiji". 

On je u isto vreme predložio i saradnju visokoškolskih ustanova dveju zemalja, posebno u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednik Vučić je obavestio gosta iz Gane o poziciji Srbije prema pitanju Kosova i Metohije, kao i o stanju dijaloga između Beograda i Prištine.

On je izrazio nadu da će Gana, kao prijateljska zemlja, razmotriti svoju poziciju prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
Stuka

31.05.2018 08:13

Ovo je dobra vest!

Stuka

31.05.2018 08:14

Zelimo dobre odnose sa svima!

robinhude84

31.05.2018 08:31

Svaka nova saradnja je veliki uspeh za nas!

sasa

31.05.2018 08:49

@robinhude84 - I kao takva Srbija vodi sjsjnu diplomatiju