VUČIĆ: Borimo se za KiM iz ambisa u koji su nas doveli prethodnici!

Autor: Tanjug

Vesti

29.05.2018

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država bori za KiM iz "ambisa" u koji nas je po tom pitanju dovela prethodna vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/Služba za saradnju s medijima Predsednika
Aleksandar Vučić u Parizu

Vučić je u izjavi za javnost, posle učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, ponovio političku metaforu da je prethodna vlast "pečatirala koverat" kosovske nezavisnosti.

Povodom optužbi pojedinih opozicionih politicara da će on uvesti Srbiju u NATO, dati Kosovu stolicu u UN i umanjiti značaj Republike Srpske, Vučić je rekao da je video da to govore neki "belosvestski pljačkaši i lopovi koji su krali milion i milione evra".

- Ja njih razumem, jer oni polaze od sebe, uvek znaju najboje šta su radili i šta bi radili - rekao je Vučić.

Reč je inače o izjavi Vuka Jeremića, a Vučić ističe da "to govori čovek koji je, zajedno sa prethodnim rukovodstvom, stavio ne samo pečat, već i prethodno zalepio koverat, a onda i vosak dodao na koverat kosovske nezavisnosti, instistirajući na glupom, neodgovornom i neozbiljnom pitanju za Međunarodni sud pravde i time u mnogome otežao našu poziciju da se danas borimo iz ambisa u koji su nas doveli i sada pokusamo da uradimo nešto za KiM".

Vučić je, kada je reč o NATO, rekao da je i na skupu u Parizu, kao što to radi i na svakom drugom mestu, poručio da Srbija nema nikakve aspiracije prema NATO.

- Ali, ne vredi, nekim ljudima ne možete da pomognete, jer oni znaju kako oni nikada ne govore istinu, pa polaze od sebe i misle da su drugi ljudi takvi. Mi smo potpuno drugačiji.

Što se Republike Srpske tiče, Vučić je rekao da bi najbolje bilo da novinari u Srpskoj pitaju bilo koga od predstavnika vlasti ili opozicije sa kim su bolje sarađivali i u čijem periodu vladanja u Srbji su imali više pomoći i podrške od Srbije.

Vučić je dodao da bi se onda videlo da ti koji tako govore nemaju baš mnogo argumenata za svoje izmišljotine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Beogradjanin979

29.05.2018 12:05

Vucic se neprestano bori za Srbiju za KiM!

pravnik

29.05.2018 12:08

Svom snagom, dijalpgom, pregovaranjem uz mir i stabilnost, zadržaćemo naše Kosovo.

Miloš

29.05.2018 12:13

Predsednik i pregovarački tim daju sve od sebe za pomoć i podršku Srbima na Kosovu a dotle neki iz opozicije brinu samo o svojim interesima.

Mita

29.05.2018 12:18

Prethodna vlast se svojski potrudila da unisti sve dobro u nasoj drzavi i zato je bilo potrebno mnogo rada da bi Srbija postala ono sto je danas: zemlja sa ugledom i stabilnoscu.