SRPSKI UMETNICI BESNI ZBOG ALBANSKE PARADE: Mirdita u Beogradu, u Prištini ni dobar dan!

Autor:

Vesti

31.05.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi ne mogu da privire na Kosovo, čak ni na sever, a Albanci paradiraju Beogradom! Festival Mirdita, dobar dan od 30. maja do 2. juna promovisaće nepostojeću kulturu Kosova u Beogradu, i to već petu godinu zaredom, a za to vreme nijedan festival srpske kulture nije održan u Prištini.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dss i Dveri organizovali protest Mirdita, laku noć

O tome kako srpska kultura prolazi na KiM najbolje svedoče brojne spaljene u uništene crkve i manastiri u južnoj srpskoj pokrajini.

RepublikaFoto: Republika

RECIPROCITET

Najsvežiji primer albanskog tretmana je skandal povodom premijere filma Borisa Malagurskog "Kosovo - momenat u civilizaciji" o uništavanju srpske baštine na KiM najpre u Parizu, a zatim i u Torontu, gde su albanski lobisti fizički pokušali da spreče projekciju. Malagurski za Srpski telegraf kaže da i srpski umetnici moraju u Prištinu ako mogu albanski umetnici u Beograd.

Pitanje je da li bih ja mogao da odem u Prištinu, pustim film i vratim se živ

Boris Malagurski, reditelj

- Još jednom pozivam Borku Pavićević i ekipu iz Centra za kulturnu dekontaminaciju da pomogne u organizaciji premijere mog filma u Prištini. Prošli put je rekla da organizujem sam ako hoću, ali tu nije pitanje da li hoću, već da li bih mogao mogao da odem tamo, pustim film i vratim se živ. Međutim, posle osude Ramuša Haradinaja, pretnji hapšenjem i smrću koje su stigle od mnogih albanskih ekstremista, sumnjam da bi i Borkin blagoslov pomogao. Zvanična politika Prištine je ipak svojatanje ili uništavanje srpskih svetinja i istina je najveći neprijatelj kosovskih privremenih institucija. Mislim da je vreme za reciprocitet - napominje Malagurski.

RepublikaFoto: Republika
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

ZAPALILI BI NAS

Simo Spasić, predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih sa KiM, kaže da bi nas pre sve zapalili nego da dozvole da se srpska kultura promoviše usred Prištine.

Pre bi nas sve zapalili nego da dozvole da se srpska kultura promoviše usred Prištine

Simo Spasić, Udruženje kidnapovanih i ubijenih sa KiM

- Tačno bi polili benzinom zgradu u kojoj bi se tako nešto organizovalo i zapalili je. To u Prištini ne bi bilo moguće, a kod nas se usred Beograda veliča lažna UČK NATO država i to godinama unazad. Moramo svi zajedno da se udružimo i dignemo protiv toga - apeluje Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
ivana

31.05.2018 06:34

Mi smo krivi , sto to dopustamo.

toma

31.05.2018 06:45

gde ide sve ovo, bebu u majcinom narucju da povrede...uzas

laki

31.05.2018 06:49

Да ли смо ми толико наиван народ или шта већ како је је уопште и могло да дође до такве изложбе?

don vito

31.05.2018 06:50

Brdo provokacija od Albanaca.