Direktor EPS na raportu kod premijerke: ANA BRNABIĆ RIBALA GRČIĆA

Autor:

Vesti

18.05.2018

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić pošteno je izribala v. d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića.

RepublikaFoto: Tanjug
Brnabićeva pošteno izribala direktora EPS

Kako Srpski telegraf saznaje, predsednica Vlade je Grčića pozvala na raport nakon što je saznala da je kompanija na čijem je čelu, a od izuzetne je važnosti za celu srpsku ekonomiju za pet meseci ostvarila svega tri odsto investicionih projekata zacrtanih godišnjim planom poslovanja.

Profesor Arsić: EPS je najvažnija firma u Srbiji, on utiče na celu našu privredu

- Brnabićeva je bila baš ljuta kada je videla papire o poslovanju EPS od početka godine. Odmah je tražila od saradnika da pozovu Grčića i da se, kako se to kaže, u roku od odmah pojavi u Vladi. Potom je s njim razgovarala u četiri oka - navodi sagovornik dobro upoznat sa zbivanjima u Vladi.

2016. GRČIĆ POSTAVLJEN ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI DIREKTORA EPS

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Milorad Grčić

NEISPUNJENO OBEĆANJE

Na konkretna pitanja Srpskog telegrafa, poslata još 9. maja, Milorad Grčić i EPS nisu odgovorili.

S druge strane, Grčić je početkom ove godine obećavao da će EPS svojim poslovanjem omogućiti još investicionih projekata, o kojima će, kako je rekao, mediji izveštavati. To za sada nije ni blizu ostvarenja.

Neozbiljno rukovođenje firmom koja ima oko 29.000 zaposlenih i te kako može da naškodi Srbiji i njenom BDP, smatraju stručnjaci. EPS je najveća kompanija u Srbiji i predstavlja privredni i energetski oslonac zemlje. Prema rečima profesora Milojka Arsića, može se reći da je EPS najvažnije preduzeće u Srbiji jer svi zavise od njega.

29 hiljada zaposlenih ima EPS

- Kako će EPS poslovati i te kako utiče na ostale grane privrede. Kada je proizvodnja struje smanjena, kao prošle godine, BDP je oboren za 0,2 odsto - objašnjava Arsić za Srpski telegraf.

DRASTIČAN PAD

Podsetimo, početkom prošle godine je došlo do pada proizvodnje u sektoru energetike od čak 22,9 odsto. Nadležni iz EPS su uveravali javnost da je na manju proizvodnju uticao isključivo dugotrajni ledeni talas tokom januara, koji je otežavao dovoz uglja sa kolubarskih kopova u obrenovačke termoelektrane. Čak i da je to u potpunosti tako, pomenuta cifra pokazuje koliki uticaj na celu srpsku privredu ima poslovanje EPS. Zato i ne čudi što premijerka nije mogla da sakrije ljutnju.

Na ova pitanja poslata EPS još 9. maja nismo dobili odgovor

1. Da li je tačno da se EPS nalazi na samo tri odsto realizacije investicionog plana za ovu godinu?
2. Da li direktor Grčić smatra da bi trebalo da snosi odgovornost jer je na čelu preduzeća?

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Neki_Nenad

19.05.2018 15:03

Tako i treba, bravo za Anu!

sonik

19.05.2018 15:07

Eps je vrlo bitan.

sonik

19.05.2018 15:08

Verujmo Ani.

sonik

19.05.2018 15:09

Vucic to kontrolise.