PREDSEDNIK OPŠTINE ĆUPRIJA UPOZORAVA: Policija da utvrdi da li je u Paraćinu bilo preterane upotrebe sile

Autor: Srbijadanas, Republika

Vesti

17.05.2018

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija smatra da je vreme za nove izbore u Paraćinu.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Ninoslav Erić, predsednik opštine Ćuprija

Nedavno nasilje na sednicama Opštine Paraćin, gde je privatno obezbeđenje koje je unajmio predsednik te Opštine Saša Paunović, fizički nasrtalo najpre na građane, a onda i na opozicionog odbornika Jedinstvene Srbije Danijela Miletića, podigle su prašinu u javnosti, gde su mnogi poslanici, ali i drugi funkcioneri javno osudili ovo sramotno ponašanje čelnika paraćinske opštine i njegovih saradnika, prenosi Srbijadanas

- Policija treba da utvrdi da li je došlo do prekomerne količine sile, a ako je došlo do prekomerne količine sile, zna se kako ide. U svakom slučaju iluzuorno je to da lokalne samouprave koriste privatno obezbeđenje za sednice skupštine, jer su one javne i sednica opštinskog veća gde trebaju i građani da prisustvuju takvim sednicama - rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Erić je dodao da javnost uvek treba da bude uključena u rad javnih funkcionera i pozvao na nove izbore:

RepublikaFoto: facebook.com/Saša Paunović
Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin

- Mislim da javnost treba da bude uključena, jer svi oni rade javni posao, ne radimo privatni posao gde možemo da donosimo odluke u kancelarijama. Izbori su tu koji treba da pokažu da li je vlast legitimna ili ne.

Na pitanje da prokomentariše zašto je Paunović branio narodu da prisustvuje sednicama i da li to znači da nema podršku građana Paraćina, Erić je rekao:

- Postoji volja naroda koja želi da se promene dese u Paraćinu. Postoje i vanredni izbori i vreme je da se donese odluka - rekao je Erić.

Naš portal je, nakon višemesečnog istraživanja, pisao o mnogobrojnim aferama paraćinskih moćnika, o sukobu interesa javnih funkcionera, nameštenim lizinzima radnika, građevinskim tenderima i krivičnim prijavama koje su podnošene protiv aktuelnih funkcionera u Paraćinu, pa se postavlja pitanje dokle će građani Paraćina tolerisati ovo nedomaćinsko i nezakonito ponašanje prema njihovoj opštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading