Od danas vanredno merenje kvaliteta vode Save: OTROV IZ TUZLE STIŽE I DO SRBIJE?

Autor: Tanjug

Vesti

03.05.2018

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će od danas biti vanredno meren kvalitet vode reke Save, rekao je ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan nakon što se otrovna tečnost izlila iz deponije fabrike sode nedaleko od Tuzle, a koja bi mogla da stigne do Save preko reke Bosne.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Trivan je dodao da će od danas i svaki naredni dan direktor Agencije za životnu sredinu naložiti i vanredna merenja kvaliteta vode reke Save kako bismo bili sigurni da li je zagadenje došlo do nas.

- U slucaju da zagadenje dode do nas, mi cemo preuzeti sve mere koje su uobicajne u tim situacijama zajedno sa nadležnim službama, a potom ce gradani i mediji odmah biti obavešteni o kvalitetu vode - rekao je Trivan za RTS.

Otrovna tečnost, koja se prošle nedelje izlila iz deponije fabrike sode kod Lukavca nedaleko Tuzle, ulila se u utorak u reku Bosnu kod Doboja ostavljajući iza sebe zagađenje i pomor ribe, a strahuje se da će se uliti i u reku Savu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading