NATO ŠALJE TENKOVE NA SRPSKE GRANICE!

Autor:

Vesti

27.04.2018

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanci će danas na sastanku NATO u Briselu zatražiti od evropskih zemalja da na srpske granice dovuku vojnike, tenkove i teško naoružanje!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ova šokantna informacija procurila je u zapadne medije iz pripremnog materijala za samit NATO na visokom nivou (ministri spoljnih poslova zemalja članica), koji se danas održava u glavnom gradu Belgije.

Karan: Moramo posebno biti oprezni kada su u pitanju susedne zemlje koje imaju pretenzije ka nama

Ovakvo opkoljavanje Srbije, kako se u tim papirima navodi, predviđeno je kao deo strategije u konfrontaciji alijanse sa Moskvom, a isti scenario biće primenjen na svim tačkama gde se direktno sučeljavaju NATO i Rusija. To su, uz Srbiju, Poljska, baltičke zemlje, Finska, Ukrajina...

BONDSTIL, MAKEDONIJA...

Prema ovom planu, vojna efektiva NATO bila bi dodatno uvećana pre svega u bazi Bondstil na Kosovu (Srpski telegraf, da podsetimo, pre nekoliko dana objavio je ekskluzivna saznanja da se baza proširila za još 100 hektara zbog gradnje piste za lovce i bombardere) i Albaniji, a zatim i u Makedoniji jer je planiran skori ulazak ove zemlje u Alijansu. Ono što je posebno opasno jeste da će NATO na svaki način pokušati da uvuče i BiH u članstvo, što je juče otkrila i stalna predstavnica SAD u Alijansi Kej Bejli Hačinson.

- Jedna od važnih tema sastanka u Briselu biće zemlje zapadnog Balkana. Razgovaraće se i o postupcima Rusije i kako odgovoriti na njih. Takođe, već su u toku rasprave o tome šta će biti naredni koraci kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, koja je napravila značajan iskorak po pitanju knjiženja vojne imovine i ispunjavanja uslova za aktivaciju MAP (membership action plan - aktivacioni plan o članstvu, prim. aut.) - otkrila je Hačinsonova karte.

Lazarević: Svako gomilanje trupa na nečijoj granici jeste diplomatska i pravna agresija i nedvosmislena pretnja

S druge strane, iz Stejt departmenta je stigla zvanična objava da će SAD zahtevati od evropskih saveznika, posebno Nemačke, da znatno povećaju vojne budžete zbog navodnih ruskih pretnji. Kako pišu zapadni mediji, takav ultimatum izneće danas u Briselu novi državni sekretar Majk Pompeo. Dolazak zvaničnika takvog ranga jasna je poruka Vašingtona koliko pažnje pridaje tom pitanju.

General u penziji Vladimir Lazarević, nekadašnji komandant Prištinskog korpusa, upozorava da NATO pokreće novu agresiju na Srbiju.

- Ovo samo pokazuje da njihovi prethodni ciljevi s početka devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije nisu uspeli. Sada nastavljaju jer svako neosnovano gomilanje trupa na nečijoj granici jeste diplomatska i pravna agresija i nedvosmislena pretnja - navodi Lazarević i dodaje da bi NATO ipak morao da ima na umu da su neke geopolitičke konstelacije drugačije nego krajem devedesetih.

REALNA OPASNOST

I penzionisani potpukovnik nekadašnje kontraobaveštajne službe JNA Ljuban Karan upozorava na realnu opasnost.

- Dugo je već u toku specijalni rat protiv Srbije i RS s ciljem da se eliminiše ruski uticaj. To u nekoj krajnjoj fazi predviđa i izazivanje unutrašnjih nemira, kao i istovremene ozbiljne vojne pretnje, a ovo to jeste. Moramo posebno biti oprezni kada su u pitanju susedne zemlje koje imaju pretenzije ka nama, pre svih Hrvatska i Albanija. Ti balkanski NATO sateliti imaće specijalnu ulogu na Balkanu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Goran

27.04.2018 09:58

Тако значи! Спремају се да понове 1999! Па може им се! Удружени су и јаки!

Miki

27.04.2018 10:47

ZA DOM SPREMNI!!!