HRVATI OPET UPUTILI PROTESTNU NOTU: Vulin do daljeg nije dobrodošao

Autor: Tanjug

Vesti

21.04.2018

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku do daljeg.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

- Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske je notom koja je upućena Ambasadi Republike Srbije u Zagrebu osudilo današnju izjavu ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovom dolasku u Hrvatsku može da odluči vrhovni komandant Vojske Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je u noti podsetilo da je Republika Hrvatska suverena država, članica Evropske unije i NATO, u kojoj o ulasku stranaca odlučuju isključivo nadležne hrvatske institucije, u skladu s hrvatskim zakonima.

- Spominjanje vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao osobe koja odlučuje o bilo čijem dolasku u Hrvatsku, je neprimeren i neprihvatljiv pokušaj negiranja suvereniteta Republike Hrvatske - piše u saopštenju, prenosi N1.


Dodaje se da, nakon incidenta koji je 18. aprila u Narodnoj skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika Hrvatskog Sabora, izjava Vulina predstavlja dodatnu provokaciju "koja sigurno ne doprinosi razvoju dobrosusedskih odnosa i punog međusobnog uvažavanja".

"Zbog gore citirane izjave ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin do daljeg nije dobrodošao u Republiku Hrvatsku", piše u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Ivana

21.04.2018 19:42

Preterivanje Hrvata.Opet zele da prekinu saradnju sa nama i to zbog nikakvog razloga.Zbog izjave ministra Vulina,koja je tacna a svimi znamo da istina najvise boli.Umestod a se normalno ponasaju oni drame i prave probleme gde ih nema.

Igor

21.04.2018 19:51

Vulin nije dobrodosao u Hrvatsku jer Hrvati ne mogu da podnesu uzas koji su njihovi preci napravili u Jasenovcu.

Biljana Đ

22.04.2018 05:11

@Igor - Igor:Ne žele Vulina u Hrvatskoj jer on neće da ništa prećutkuje jer stvari naziva pravim imenom a to njima smeta.

Jana

21.04.2018 19:51

Ovakvo ponasanje Hrvata je nedopustivo.