POSLEDICE HRVATSKE TORTURE: Kapetan Dragan životno ugrožen

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

11.04.2018

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, ozbiljno je bolestan i životno je ugrožen u hrvatskom zatvoru zbog nehumanih uslova koji tamo vladaju, upozorava njegov advokat Goran Cvijetić.

RepublikaFoto: Tanjug/M. STRMOTIĆ
Kapetan Dragan na izricanju presude

Cvijetić kaže za Informer da je Vasiljković u zatvoru preživeo ozbiljan srčani udar i dobio dijabetes, kao i da ima problema sa vidom zbog katarakte.

On tvrdi da u splitskom zatvoru namerno zapostavljaju zdravlje Vasiljkovića.

- Draganu se zdravlje sve više pogoršava! Sada je dobio kataraktu na jednom oku, pa su mu juče širili zenice i ovih dana trebalo bi da ide na operaciju. Prethodno je imao ozbiljan srčani udar, a potom su mu otkrili dijabetes. O svemu ovome obavešten je i Komitet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, ali on i dalje ćuti i ne preduzima ništa. To je velika sramota! - upozorava Cvijetić.

Inače, Vasiljković je 26. septembra 2017. godine osuđen na 15 godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina u Hrvatskoj počinjenih 1991. i 1993. godine, na šta se žalio i taj proces je još u toku. Prvostepenom presudom proglašen je krivim za zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini. 

Vasiljković je 2006. godine bio uhapšen u Australiji, da bi 2015. bio izručen Hrvatskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mise

13.04.2018 15:42

Ti fašisti će ga pokušat ubiti, u to ne sumnjam. Kao i svaki borac za slobodu i pravdu, previše im se zamerio.