VOZAČE ČEKA JOŠ JEDAN TROŠAK: Sledi menjanje guma, VULKANIZERI PREBUKIRANI

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

11.04.2018

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači koji su odlučili da tokom aprila zamene zimske gume letnjim, moraće da budu strpljivi, jer se kod vulkanizera u svim delovima grada stvaraju gužve zbog ove usluge.

RepublikaFoto: Nokian tyres
Foto: Ilustracija

- Ogromne su gužve. Kod nas nema toliko zadržavanja zato što nam se mušterije najave i zakažu, pa onda možemo da se dogovorimo i u koje vreme da preuzmu auto nakon zamene guma - priča jedan majstor vulkanizer sa Savskog venca.

On dodaje i da ukoliko dođe mušterija "s ulice", bez zakazivanja, moraće da sačeka između pola sata i sat. Međutim, da nisu osmislili ovakav sistem, svi bi morali da čekaju barem dva, tri sata, kaže on.

Slična su iskustva i u drugim delovima grada. Majstori rade punom parom i u Surčinu, na Voždovcu, Zvezdari, u Zemunu, Obrenovcu...

Vulkanizeri sa Novog Beograda kažu da se kod njih čeka između 60 i 90 minuta, i da vozači odlučuju da ostave auto pa da ga pokupe nakon što posede u kafiću ili završe neke druge obaveze.

Takođe, više mušterija dolazi tokom prepodneva, primećuju oni, te ukoliko još uvek niste zamenili pneumatike, bolje je to učiniti u popodnevnim časovima.

- Zakonski, vozači nisu u obavezi da leti voze sa letnjim gumama, kao što moraju da stave zimske pneumatike prvog novembra. Međutim, ljudi prosto ne žele da im se istroše zimske gume po toplom vremenu, pa ipak zamene - objašnjavaju majstori.

Vozači su uglavnom sačekali da prođe kišno vreme sa kojim smo se susreli krajem marta, zatim Uskrs i troškovi koje praznici nose.

- Više neće biti loše vreme, pa su sad svi rešili da "prebrinu" tu obavezu. Očekujemo gužve do kraja meseca - zaključuju vulkanizeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading