EVO KO JE BIO MILADIN KOVAČEVIĆ: Pre 21 godinu postao zamenik, a pre devet godina direktor Republičkog zavoda za statistiku

Autor:

Vesti

25.05.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školovao se u Nikšiću, Gornjem Milanovcu i Beogradu gde je diplomirao na Prirodno matematičkom fakultetu.

EVO KO JE BIO MILADIN KOVAČEVIĆ: Pre 21 godinu postao zamenik, a pre devet godina direktor Republičkog zavoda za statistiku

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Informacija je potvrđena Tanjugu. Imao je 72 godine.

Miladin Kovačević je bio direktor Republičkog zavoda za statistiku od 2015. godine.

Rođen je u Kazancima (Gacko). Školovao se u Nikšiću, Gornjem Milanovcu i Beogradu gde je diplomirao na Prirodno matematičkom fakultetu. Postdiplomske studije završio je u Zagrebu.

Magistarski rad pod naslovom "Efekat popisivača" odbranio je 1978. godine i stekao zvanje magistra ekonomije iz oblasti statistike.

Zahvaljujući radovima u oblasti demografskih računa, primljen je za stalnog saradnika Centra za demografska istraživanja pri Institutu društvenih nauka u Beogradu i takođe, izabran za odgovornog urednika časopisa "Stanovištvo" koji izdaje Institut društvenih nauka.

1993. je postavljen za direktora Instituta za nacionalne račune.

U Institutu za statistiku rukovodio je Službom za uzorke i metode prikupljanja podataka pre nego je postavljen za rukovodioca Službe za statistiku stanovništva (1986) i time preuzeo odgovornost za pripreme i sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstva i stanova u 1991. godini.

2003. je postavljen prvo za zamenika direktora Republičkog zavoda za statistiku.

U tom svojstvu presudno je doprineo uspostavljanju i utemeljenju Sistema nacionalnih računa kao i odgovarajuće analitičke infrastrukture i kadrovskog potencijala za potrebe korisnika, a pre svega nosilaca ekonomske politike. Direktor Republičkog zavoda za statistiku postaje 2015. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading