PUKO KO ZVEČKA: Đilas moli Jeremića i Jankovića, NE MOGU DA SE DOGOVORE!

Autor: Republika

Vesti

05.04.2018

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Propali dosovski kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas bukvalno moli lidere PSG i Narodne stranke Sašu Jankovića i Vuka Jeremića da osnuju zajednički politički savez!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Đilas je juče preko nekih beogradskih medija objavio da je spreman da pristane na sve Jankovićeve i Jeremićeve zahteve. Njima dvojici, inače, smeta Đilasov predlog da članovi novog opozicionog saveza zamrznu stranačke interese i da svoje najbolje ljude ustupe savezu, kao i da taj savez nema predsednika, već kolektivno telo koje će odlučivati konsenzusom.

- Janković i Jeremić se zapravo plaše da će svoje stranke utopiti u Đilasov savez i zato stalno odlažu definitivne odluke. Na drugoj strani, Đilas im je poručio da pristaje na njihove uslove, ali i da će, ukoliko odbiju i ovaj najnoviji poziv za savez, krenuti u samostalno formiranje političke stranke - prenosi izvor za Informer.

I dok se Đilas, Janković i Jeremić nisu oglašavali, analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da osnivanje opozicionog saveza ide "očekivano mučno".

- Teško je zamisliti da će Janković i Jeremić, koji su tek osnovali stranke i okupili članstvo i birače, sve to prepustiti nekakvom savezu - ističe Stanković.

Vladimir Pejić iz agencije "Faktor plus" kaže da zajednički blok opozicije nije zaživeo odmah nakon izbora u Beogradu, pa su sada svakim danom šanse sve manje.

- Najveći problem je što svako od njih smatra da je najzaslužniji za izborni rezultat, pa se samim tim nameće pitanje liderstva - kaže Pejić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (107)

Loading
Sonja

05.04.2018 07:15

Ovaj savez opozicije o kom se toliko prica se nece desiti nikada, bas zato sto su sva trojica prepuni sebe i uvereni su da su bas oni najbolji.A koliko su dobri pokazali su beogradski izbori.

milica

05.04.2018 07:17

Ovo je stvarno nisko ....

Hana

05.04.2018 09:51

@milica - Pa pali su isuvise nisko.

Predrag

05.04.2018 07:19

Jasno je da njuima nema spasa, cak i da se dogovore, kaznice ih narod na svakim izborima.