BRUKA! Jankovićevi separatisti odlučni da Vojvodina postane republika

Autor: Republika

Vesti

04.04.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevladina organizacija "Vojvođanski klub", ista ona koja je svojevremeno podržala kandidaturu Saše Jankovića na predsedničkim izborima, javno je zatražila da Vojvodina dobije status republike.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
U lošem društvu: Saša Janković

Da bruka bude veća, separatisti iz Vojvođanskog kluba okomili su se i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića tražeći da "ne ometa i diskredituje" zahteve za federalizaciju Srbije.

- Svi potpisnici "IV Vojvođanske konvencije", među kojima je i Vojvođanski klub, zalažu se za federalizaciju Srbije i formiranje Republike Vojvodine, kao jednog od entiteta. Taj zahtev je legalan i legitiman, te nemate prava da ga omalovažavate, niti da na bilo koji način ometate ili diskreditujete njegovo javno iznošenje - piše u otvoreno pismu Vojvođanskog kluba.

Podsetimo, predsednik Vučić je komentarišući inicijativu Jankvoćevih pulena poručio da "taj film neće gledati", jer, kako je naveo, to ne žele građani Pokrajine.

Očigledno izrevoltirani predsednikovom izjavom, koja nije ništa drugo do poštovanje Ustava i zakona ove zemlje, iz "Vojvođanskog kluba" su se oglasili saopštenjem.

- Vaš jučerašnji javni istup u vezi sa inicijativom, predstavlja grubo nepoštovanje demokratije i našeg demokratskog prava da javno iznosimo svoje stavove i mišljenja, te da se svim raspoloživim demokratskim sredstvima borimo za njihovo ostvarivanje - piše u otvorenom pismu koje je potpisala predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić.

Dodaje se da je obaveza predsednika da svojim uticajem i primerom pokaže da je Srbija demokratska zemlja u kojoj se poštuju građanska prava i slobode.

- U ime Vojvođanskog kluba i potpisnika "IV Vojvođanske konvencije", pozivam vas da se u javnim obraćanjima sa pozicije predsednika Srbije ne obračunavate sa političkim neistomišljenicima vaše stranke (SNS), jer je Vaša obaveza da poštujete pravo na slobodu i pravo na različitost mišljenja - ocenili su iz Vojvođanskog kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading