USPEŠNO UNIŠTENA NATO BOMBA TEŠKA 1 TONU! Oglasio se MUP (FOTO)

Autor:

Vesti

21.04.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspešno uklonjena avio-bomba iz NATO bombardovanja u naselju Stevan Sinđelić u Nišu

USPEŠNO UNIŠTENA NATO BOMBA TEŠKA 1 TONU! Oglasio se MUP (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Danas je sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu uspešno uklonjena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, saopštio je Luka Čaušić, v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Evakuisani građani iz ovog naselja sada mogu da se vrate u svoje domove.

Uništavanje avio-bombe u kontrolisanim uslovima


MUP je takođe oglasio saopštenje ističući da je avio-bomba bezbedno uništena u kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu. Kamenolom se nalazi pored puta koji vodi od sela Sopotnica ka selu Kaletinac, a eksplozija se, prema rečima meštana, čula i u ostalih desetak sela na obroncima Suve planine.

Zahvalnost svim učesnicima akcije

Luka Čaušić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša, ističući njihovu efikasnost u ovoj akciji.

Detalji uništavanja avio-bombe

Prema Čaušićevim rečima, avio-bomba težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma biće potpuno uništena u narednih sat vremena na bezbednoj lokaciji. Proces uništavanja uključuje polaganje bombe u rupu i obezbeđivanje radi minimalizacije detonacije, nakon čega će biti aktivirana i uništena uz pomoć eksploziva.

Biće uništena uz pomoć eksploziva. Najpre će biti položena u rupu i obezbeđena da bi detonacija bila što manja. Sporogorećim štapinom se aktivira i uništi- rekao je Čaušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading