EVO KAKO JE UKLONJENA BOMBA U NIŠU! Neman teška tonu uklanjao čitav tim pripadnika MUP, sve vreme bila tu i Hitna pomoć! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.04.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evakuacija je počela u 6 ujutrum, a bomba je u 9.25 sati napustila Niš.

EVO KAKO JE UKLONJENA BOMBA U NIŠU! Neman teška tonu uklanjao čitav tim pripadnika MUP, sve vreme bila tu i Hitna pomoć! (FOTO)

Foto: MUP

Avio-bomba koja je ostala iz vremena NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu. Njen transport ka bezbednoj lokaciji gde će biti uništena je u toku. V. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić potvrdio je da evakuisani građani mogu da se vrate u svoje domove.

Objasnio je da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova  napustila teritoriju grada Niša. 

- Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove - kazao je Čaušić koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju. 

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša. 

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbednoj lokaciji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading