POSAO MOŽE DA SE NAĐE NA MREŽAMA, ZARADA 700 DINARA PO SATU: Ovaj posao u Novom Sadu je sve popularniji

Autor:

Vesti

20.04.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina dadilja su mlade studetkinje ili apsolventkinje, koje se često odlučuju da se bave ovim poslom kako bi zaradile nešto novca tokom studija ili nakon završetka fakulteta.

POSAO MOŽE DA SE NAĐE NA MREŽAMA, ZARADA 700 DINARA PO SATU: Ovaj posao u Novom Sadu je sve popularniji

Foto: NSmartcity/ Saša Džambić

U Novom Sadu, kao i u mnogim drugim gradovima, roditelji se sve češće oslanjaju na usluge dadilja i bebisiterki kako bi im omogućili slobodno vreme ili da se posvete poslovnim obavezama. Cena ovih usluga varira u zavisnosti od broja dece koju dadilja čuva, ali i od dogovora sa roditeljima. Uglavnom, za čuvanje jednog deteta cena je 600 dinara po satu, dok je za dvoje dece cena nešto viša - 700 dinara po satu.

Većina dadilja su mlade studetkinje ili apsolventkinje, koje se često odlučuju da se bave ovim poslom kako bi zaradile nešto novca tokom studija ili nakon završetka fakulteta. Njihova fleksibilnost i motivacija često su ključni faktori zašto roditelji biraju baš njih za čuvanje svoje dece. Ipak, takvo angažovanje može zahtevati i veći fizički napor, posebno ukoliko je reč o mlađoj deci.

U Novom Sadu gotovo da ne postoje agencije koje se bave pronalaskom bebisiterki, pa roditelji najčešće biraju dadilju putem preporuka ili oglasima na društvenim mrežama. Jedna od poznatijih grupa za ovu svrhu na Fejsbuku je "ČuvalicaNS".

Ivana K., studetkinja logopedije, ističe da je rad sa decom za nju pre svega prilika da stekne iskustvo i da se opusti, jer je svaki trenutak sa decom za nju prilika da nauči nešto novo. Ona naglašava da je cena njenog rada po satu najmanje 500 dinara, ali da bi volela da ta cena bude viša, imajući u vidu napore i odgovornost koju posao dadilje zahteva.

- Moj budući posao obuhvata rad sa dеcom i vеć čеtiri godinе sе bavim čuvanjеm dеcе, i to najčеšćе onе kojе imaju manjе od godinu dana pa do čеtiri godinе, dok nе krеnu u vrtić - rеkla jе za "Dnеvnik" studеntkinja logopеdijе Ivana K., koja ističе da danas nijе tеško čuvati dеcu, osim kada sе naiđе na zahtеvnе roditеljе.

M.K. iz Pančeva je još jedan primer studetkinje koja se bavila čuvanjem dece, ali je nakon završetka studija odlučila da se posveti drugom pozivu. Ipak, ističe da je tokom studija uspevala da pronađe poslove čuvanja dece preko preporuka i da je zarada bila zadovoljavajuća. Sada se okreće drugom pravcu, ali ne isključuje mogućnost povremenog vraćanja ovom poslu ukoliko se za to ukaže prilika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading