ŠPANIJA OSTAJE ČVRSTA: Evo zašto će biti protiv članstva Kosova u Savetu Evrope!

Autor:

Vesti

15.04.2024

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija ostaje protiv članstva Kosova u Savetu Evrope

ŠPANIJA OSTAJE ČVRSTA: Evo zašto će biti protiv članstva Kosova u Savetu Evrope!

Foto: Pixabay


Ministarstvo spoljnih poslova Španije potvrdilo je da će ta zemlja zadržati svoj stav prema Prištini po pitanju članstva u Savetu Evrope i da će ostati protiv. U odgovoru za prištinske medije, uz Kosovo stoji fusnota, a naglašava se da Španija ne vidi drugi način za rešavanje sporova između Kosova i Srbije osim dijaloga. Madrid podržava dijalog kojem posreduje visoki predstavnik Evropske unije.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope glasa o članstvu Kosova

Parlamentarna skupština Saveta Evrope sutra će glasati o članstvu Kosova. Odbor za pravna pitanja i ljudska prava PSSE danas je podržao nacrt mišljenja o članstvu Kosova u Savetu Evrope. Ipak, srpska delegacija je podnela 10 amandmana na tekst preporuke za prijem Kosova u Savet Evrope, među kojima se nalazi i zahtev za odlaganje odluke o zahtevu za članstvom Kosova.

Španija podržava dijalog između Kosova i Srbije

Španija ističe da podržava dijalog između Kosova i Srbije kao jedini način za rešavanje sporova. Na taj način, Madrid jasno stavlja do znanja da je posvećen mirnom rešavanju konflikta i diplomatičnim pregovorima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading