SRAMOTA: 103 REČI ZA 108 HEROJA KOŠARA: Državo, hitno menjaj udžbenike! Neka uče srpski đaci gde su ginuli junaci ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU

Autor:

Vesti

11.04.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

SRAMOTA: 103 REČI ZA 108 HEROJA KOŠARA: Državo, hitno menjaj udžbenike! Neka uče srpski đaci gde su ginuli junaci ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU

Foto: Privatna arhiva

Srpski Telegraf u izdanju za četvrtak 11. april donosi pregršt važnih i interesantnih priča.

U današnjem izdanju, između ostalog pročitajte:

  • INTERVJU: SANJA IVANIĆ, PREDSEDNICA FRANCUSKO-SRPSKE PRIVREDNE KOMORE, O SUSRETU U PARIZU! FRANCUSKE FIRME ĆE JOŠVIŠE DA INVESTIRAJU U SRBIJU

 

Dvodnevna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, gde je uvažen i dočekan uz najviše državne počasti, potvrda je visokog ugleda države, ali i najava novog poglavlja u saradnji i daljem ekonomskom razvoju.
Razgovori koje je vodio s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, institucijama, privrednicima i potpisani sporazumi otvaraju jake mogućnosti ne samo za uvećanje trgovinske razmene i nove investicije, već i transfer tehnologija, saradnju u visokotehnološkim sektorima kao što su IT, veštačka inteligencija ili nuklearna energija, kao i na velikim infrastrukturnim projektima za EXPO 2027 i nacionalnom programu Skok u budućnost.

 

  • INICIJATIVA SRPSKOG TELEGRAFA I REPUBLIKE! SRAMOTA: 103 REČI ZA 108 HEROJA KOŠARA: Državo, hitno menjaj udžbenike

Bitka na Košarama, kada je natčovečanskim naporima i uz velike žrtve zaustavljen pohod terorista i NATO na SRJ, a za šta je 108 mladića dalo život (prosečna starost 25 godina), u udžbenicima istorije za osmi razred osnovne škole zaslužila je tek između 54 i 103 reči, zavisno od izdavača. Manje reči nego palih heroja...

 

  • PITAJ BRATA LAŽOVA! BELIVUK: PEKAO SAM PALAČINKE I ZARADIO SVE PARE

U Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovim suprugama Bojani Belivuk i Tanji Miljković za pranje novca zarađenog od kriminala, Belivuk i Miljković izneli su sramnu odbranu. Pošto su izjavili da nisu krivi, naveli su da su silne pare i imovinu dobili na poklon, a da su novac za život zarađivali radeći fizičke poslove i obezbeđujući lokale.

 

  • ŠOK-ISPOVEST INDIRE RADIĆ! ZVALI SU ME DEBELA I PRLJAVA: Zato sam smršala čak 20 kilograma

Pevačica Indira Radić kaže za Srpski telegraf da je otišla na dijetu jer joj je preselo da sluša i čita komentare u kojima su joj ljudi pisali da se zapustila. Folkerka tvrdi da je do sada skinula pozamašan broj kilograma, ali da se tu neće zaustaviti jer planira da nastavi ka svom cilju, a to je da dođe do idealne kilaže. Indira je objasnila da je čula i komentare kako izgleda prljavo i da se izobličila, što joj je bila samo dodatna motivacija.

 

  • ŽELJKO BRKIĆ, DRŽAVNI SEKRETAR U MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA: IMA ČVRSTIH DOKAZA PROTIV MONSTRUMA: Čak i ako ne nađemo Dankino telo

Policija ima dokaze protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50), osumnjičenih da su 26. marta mučki ubili malenu Danku Ilić (2) iz Bora, čak i iako se ne nađe njeno telo. Ovo je juče potvrdio Željko Brkić, državni sekretar MUP Srbije.
On je naveo, ne otkrivajući detalje, da MUP ima "materijalne i lične dokaze", koji potkrepljuju priznanje osumnjičenog Dragijevića.
- O njima će tužilaštvo da vodi računa, ali i na koji će način izaći s njima u javnost, kao i o njihovom dokaznom kredibilitetu - rekao je Brkić, gostujući na TV Hepi.

Republika

Foto: republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 11. april 2024.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading