"DA OVDE NISAM DOŠAO NE BIH MOGAO HODATI": Dragan je kupio imanje u Slatinskoj banji, danas tu dolaze razni gostu po spas od reume

Autor:

Vesti

11.04.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekovita voda i vazduh Slatinske Banje - Oaza zdravlja u ruralnom području

"DA OVDE NISAM DOŠAO NE BIH MOGAO HODATI": Dragan je kupio imanje u Slatinskoj banji, danas tu dolaze razni gostu po spas od reume

Foto: RINA


Slatinska Banja, smeštena na 17 kilometara od Čačka, sve više privlači posetioce koji tragaju za lekovitom vodom, vazduhom i netaknutom prirodom. U podnožju planine Jelice, ova oaza zdravlja postaje sve popularnija destinacija za turiste iz svih krajeva Srbije, ali i evropskih zemalja.

Vlasnik smeštaja u Slatinskoj Banji, Dragan Pejović, lično je iskusio blagodeti lekovite vode kada je pre 35 godina uspeo da ublaži simptome reume upravo zahvaljujući ovom prirodnom leku. Kupivši plac u ovom pitoresknom mestu, odlučio je da omogući i drugima da iskuse čudotvorni uticaj Slatinske Banje na zdravlje. Danas, njegov smeštaj privlači goste iz različitih delova sveta, a mnogi se vraćaju redovno zbog benefita koje pruža lekovita voda i netaknuta priroda.

Foto: RINA

 

 


Čarobna lekovita voda

Slatinska Banja se ponosi svojim prirodnim blagom - četiri vrste vode koje privlače posetioce iz daleka. Pored obične vode za piće, tu je i meka voda, sumporna voda koja pomaže kod različitih zdravstvenih tegoba, kao i voda za oči. Domaćica Milena Pejović ističe da je ova oaza prirode prava fabrika kiseonika, te da je bogata prirodnim bogatstvom koje privlači ljude iz svih krajeva.

Foto: RINA

 

 


Povratak prirodi

Sve veći broj ljudi, kako iz Srbije, tako i iz evropskih zemalja, odlučuje se da vreme i odmor provede upravo u manje poznatim destinacijama poput Slatinske Banje. Iako mnogi imaju mogućnost da putuju u popularne destinacije, izbor da posete ovu ruralnu oazu ukazuje na rastući trend povratka prirodi i pronalaženja neotkrivenih turističkih bisera.

Foto: RINA

 

 


Upravo ova potraga za lekovitom vodom, čistim vazduhom i netaknutom prirodom, čini da Slatinska Banja postaje sve traženija destinacija među putnicima koji žive po pravilu čuvene izreke: "Bolje putićem u reku, nego u apoteku".

(RINA)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading