OPET SE TRESLO TLO U KRAGUJEVCU: Još jedan zemljotres

Autor:

Vesti

29.03.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres jačine 2,5 stepena po Rihterovoj skali pogodio je večeras Kragujevac.

OPET SE TRESLO TLO U KRAGUJEVCU: Još jedan zemljotres

Foto: Shutterstock

Večeras, oko 18.15 časova, građani Kragujevca osetili su zemljotres jačine 2,5 stepena po Rihterovoj skali. Prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda, teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na III stepena Merkalijeve skale.


Iako je zemljotres bio slabog intenziteta, važno je istaći da ovakvi potresi ne bi trebalo da izazovu oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti. Ipak, važno je da građani ostanu informisani o eventualnim promenama stanja, kao i da prate dalja saopštenja nadležnih institucija.


Nakon zemljotresa, mnogi građani su izrazili svoje utiske i reakcije na društvenim mrežama. Većina njih je izrazila iznenađenje i zabrinutost, ali i zahvalnost što nije bilo ozbiljnijih posledica.


Ovaj zemljotres podseća nas na aktivnost seizmičkih aktivnosti na području Srbije i regiona. Iako su zemljotresi ovakvog intenziteta česti, važno je da građani ostanu informisani o merama bezbednosti u slučaju jačih potresa.


Nadležni organi su odmah reagovali na ovaj događaj i pružili informacije o zemljotresu kako bi umirili javnost i pružili smernice o postupanju u ovakvim situacijama. Takođe, apeluju na građane da ostanu smireni i da prate dalja saopštenja.


Iako je zemljotres jačine 2,5 stepena po Rihterovoj skali izazvao reakciju javnosti, važno je istaći da su seizmičke aktivnosti prirodni fenomeni na koje treba biti pripremljen. Građani treba da ostanu informisani i da prate smernice nadležnih institucija kako bi se smanjio eventualni uticaj ovakvih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading