SJAJNA VEST ZA RODITELJE! BLACE ODLUČILO: Đacima do 4. razreda besplatni udžbenici

Autor:

Vesti

11.03.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima predsednika Opštine Blace, Ivana Burgića, pregovori o obezbeđivanju besplatnih udžbenika započeli su još u avgustu mesecu prethodne godine.

SJAJNA VEST ZA RODITELJE! BLACE ODLUČILO: Đacima do 4. razreda besplatni udžbenici

Foto: youtube.com/TVStudioB

Opština Blace je donela odluku da izdvoji 4,5 miliona dinara iz budžeta za 2024. godinu kako bi omogućila besplatne udžbenike svim učenicima od 1. do 4. razreda na svojoj teritoriji. Ova inicijativa čini Blace jedinom sredinom u Topličkom okrugu koja je uspela da obezbedi besplatne udžbenike za osnovce.

Pregovori i zvanična potvrda

Prema rečima predsednika Opštine Blace, Ivana Burgića, pregovori o obezbeđivanju besplatnih udžbenika započeli su još u avgustu mesecu prethodne godine. Sada je ova inicijativa i zvanično potvrđena, što će biti od velike koristi za roditelje učenika i samu decu.

Veliki značaj za građane

Burgić je istakao da je ova odluka doneta prema potrebama građana, te da je u razgovoru sa njima prethodnih meseci, besplatni udžbenici bili jedna od tema koja je izuzetno važna za njih. Ovo će svakako olakšati finansijski teret roditeljima i doprineti boljim obrazovnim uslovima za osnovce u Blacu.

Ova inicijativa predstavlja važan korak ka unapređenju obrazovnog sistema na lokalnom nivou i pokazuje posvećenost Opštine Blace u pružanju podrške mladima i njihovim porodicama. Besplatni udžbenici za osnovce samo su jedan deo šire strategije koja se sprovodi u cilju poboljšanja kvaliteta obrazovanja u ovoj opštini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading