"Albanci su nas tukli dugim cevima i vikali UBIJ SRBINA"

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tukli su nas, vređali i na albanskom uzvikivali "ubij Srbina", a svako ko se našao u sali dobio je udarac cokulom ili dugom cevi", svedoči za Tanjug o jučerašnjim događajima zamenik direktora KBC u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Zlatan Elek

Dr Elek je, naime, bio prisutan kada je hapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, a tokom kojeg su specijalne jedinice ROSU pretukle više od 30 osoba. 

Elek, jedan od učesnika Okruglog stola u Mitrovačkom dvoru, kaže za Tanjug da su na početku sastanka dobili informaciju da ih opkoljavaju specijalne jedinice ROSU, iako je kako ukazuje, u neposrednoj blizini bilo dovoljno pripadnika kosovske policije koji su mogli da obezbeđuju skup. 

- Iako smo izašli ispred sale i podigli ruke da dokažemo da nismo naoružani, a gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić prišao i pokušao da smiri situaciju, to im je nije bilo dovoljno. Brutalno su pretukli Marka Ðurića i povredili još 32 osobe - rekao je Elek Tanjugu. 

Među građanima su, kako je naveo, nastali panika i strah kada su zamaskirani kosovski specijalci uperili duge cevi u učesnike skupa i okupljene Srbe isped sale i da ih vređaju na albanskom i uzvikuju "ubij Srbina'", "udaraj", "lezi dole"... 

- Uspeo sam nekako da se izvučem i izađem iz sale na zadnji ulaz. Zavladala je zabrinutost i strah među Srbima, jer šta mi građani da očekujemo ako su pretukli legitimno izabrane gradonačelnike i ministre u vladi Kosova, poput ministra Nenada Rikala, koji je pretučen na legalno prjavljenom skupu - rekao je Elek. 

Upitan da li strahuje da će kosovski Albanci pokušati da okupiraju severni deo Kosova, Elek ističe da se Srbi na KiM suočavaju sa takvim nastojanjima godinama, ali da čvrsto veruju u podršku Srbije ukoliko, kaže, dođe do takvog scenarija. 

- Verujemo da ćemo naići na razumevanje države, kao što ga sad imamo, i da ćemo dobiti adekvatnu pomoć i da će biti sprečeno proterivanje Srba sa severa KiM. Zato i ostajemo ovde sa svojim porodicama na braniku otadžbine - poručio je dr Elek. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Anica

27.03.2018 13:32

Sramno je to sto su radili. Svakome ce se vratiti ono sto je drugome radio

Una

27.03.2018 13:34

Mogu samo da vicu,a juce su zadnji put tukli,jer od dans Srbija vise nece dozvoliti takve teroristicke napade.

Zoran 504

27.03.2018 13:37

Ponasanje Albanaca je strahovito teroristicki, Treba najstrozije kazniti Pristinu!

Zoran 504

27.03.2018 13:38

Ponasanje Albanaca je strahovito teroristicki, Treba najstrozije kazniti Pristinu!