"PONOSAN SAM POSTIGNUTIM REZULTATIMA": Vučević otkrio planove i analize Ministarstva odbrane

Autor:

Vesti

30.01.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Vučević je istakao da je na godišnjoj analizi više generala referisalo o postignutim rezultatima, nakon čega je predsedniku Republike prezentovan plan rada za narednu godinu.

"PONOSAN SAM POSTIGNUTIM REZULTATIMA": Vučević otkrio planove i analize Ministarstva odbrane

Foto: ST Nemanja Pančić, mod.gov.rs

Ministar odbrane Miloš Vučević je na konferenciji za medije "Tanjug tačno" izneo planove i analize Ministarstva odbrane nakon taktičkog prikazivanja u Domu garde na Topčideru. Vučević je istakao značaj nabavke naoružanja i vršenja godišnje analize u vojsci Srbije, iznoseći detalje o sprovedenoj aktivnosti.

Godišnja analiza vojske Srbije i planovi za budućnost

Ministar Vučević je istakao da je na godišnjoj analizi više generala referisalo o postignutim rezultatima, nakon čega je predsedniku Republike prezentovan plan rada za narednu godinu. Naglasio je da je svestan izazova koji stoje pred vojskom, ali je istakao da je ostvaren značajan napredak, što potvrđuju i referentni časopisi. Takođe, najavio je budući celoviti prikaz državnih aktivnosti na polju bezbednosti, istakavši da je ponosan na postignute rezultate.

Situacija na Kosovu i izazovi za Srbiju

Ministar je posebno istakao izazove sa kojima se Srbija suočava na Kosovu, ističući da je situacija postala još kompleksnija od dolaska Kurtija na vlast. Naglasio je da je aktivnosti Ministarstva odbrane u prethodnoj godini diktirala upravo situacija na Kosovu, koja predstavlja izazov i rizik za Republiku Srbiju. Takođe, izrazio je zabrinutost zbog informacija o naoružavanju Albanaca iz Turske i naglasio da je neophodno sačuvati mir, koji je od suštinskog značaja za Srbiju.

Ulaganje u vojsku kao ulaganje u državu

Ministar je istakao da Vojska Srbije ima obavezu da ima odgovor na sve što ugrožava nacionalnu bezbednost, te da je ulaganje u vojsku zapravo ulaganje u državu. Takođe je naglasio da samo snažna ekonomija može podržati jačanje vojnih kapaciteta jedne države, te da je ulaganje u vojsku direktno povezano sa očuvanjem suvereniteta.

Vraćanje vojnog roka

Vučević je istakao predlog da se vrati vojni rok, navodeći da je to od suštinskog značaja za popunu rezervnog vojnog sastava. Naglasio je da je ova inicijativa važna za očuvanje nacionalne bezbednosti i da je to pitanje ne samo Srbije, već i drugih država koje se suočavaju sa sličnim izazovima. Ministar je istakao da bi povratak vojnog roka doprineo i svukupnom zdravlju nacije.

Miloš Vučević je na konferenciji za medije "Tanjug tačno" predstavio planove Ministarstva odbrane, istakavši značaj nabavke naoružanja, analize vojske Srbije i izazova sa kojima se zemlja suočava. Takođe, ministar je istakao važnost ulaganja u vojsku kao ulaganje u državu, te podržao ideju povratka vojnog roka kao ključnog koraka ka očuvanju nacionalne bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (23)

Loading
Iva

30.01.2024 17:23

Vojska dobija mesto koje zaslužuje.

Мiraš

30.01.2024 17:24

Svi smo ponosni na uspeh i osposobljenost naše vojske.

Jana

30.01.2024 17:26

Svaka čast za uspešno ostvarene rezultate. A vojni rok bi trebao da bude obavezan za sve mlade ljude.

Сара

30.01.2024 17:34

Резултати су плод паметног и напорног рада. Све похвале за Милоша Вучевића.