POROĐAJ NA PARKINGU U BOGATIĆU: Medicinska ekipa herojski spasila majku i bebu!

Autor:

Vesti

27.01.2024

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica na parkingu

POROĐAJ NA PARKINGU U BOGATIĆU: Medicinska ekipa herojski spasila majku i bebu!

Foto: shutterstock

ilustracija


Jutros u 3.06 časova, na parkingu ispred Doma zdravlja u Bogatiću, dogodio se neobičan i emocionalno nabijen događaj - porođaj jedne hrabre žene. Trudnica je, nekoliko minuta nakon pucanja vodenjaka kod kuće, stigla u Dom zdravlja gde je noćna ekipa hitnog medicinskog prijema brzo reagovala.

Brza reakcija medicinskog osoblja

Intervencija tima, koji je bio sastavljen od lekara Milana Ljubinkovića, medicinskih tehničara Dušana Stekića i Nikole Bojičića, kao i vozača Dušana Vidakovića, bila je ključna u ovom nesvakidašnjem porođaju. Mlada majka R.M. (25) uspešno je donela na svet zdravog dečaka, uz pomoć prisebnog medicinskog osoblja.

Emotivna izjava

Jedan od medicinskih tehničara, Dušan Stekić, podelio je svoje utiske o ovom neobičnom događaju.

"Ovo je Božje delo, ne umem drugačije da objasnim. Bilo ko od kolega da je bio u smeni uradio bi isto. Beba je bila u normalnom položaju, a i majka je sve vreme bila smirena što je pomoglo da intervencija bude uspešna. Od jutros oka nisam sklopio, još me drže veliko uzbuđenje i radost što su beba i majka dobro", izjavio je Stekić.


Neplanirani porođaj

Trudnica je stigla u Dom zdravlja nakon što joj je pukao vodenjak kod kuće, s namerom da se prebaci u porodilište u šabačkoj bolnici. Međutim, beba nije čekala, te je porođaj morao da se obavi upravo na parkingu ispred zdravstvene ustanove.

Od parkirališta do porodilišta

Stekić je opisao trenutak kada je primetio da je donji deo trenerke trudnice "nabubrio", te je brzo reagovao i pomogao u porođaju. Nakon što je beba rođena, medicinsko osoblje je brzo reagovalo i prebacilo majku i novorođenče u porodilište Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu.

Zahvalnost i ponos

Porodica majke i bebe izrazila je zahvalnost na pruženoj pomoći, dok su zaposleni u Domu zdravlja u Bogatiću izrazili ponos zbog brze i efikasne reakcije njihovih kolega iz hitnog prijema. Ovaj neobičan događaj pokazao je koliko su medicinski radnici posvećeni i spremni da reaguju u izazovnim situacijama.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading