NAROD PRESUDIO: Ovih PET projekata NEĆE STATI

Autor:

Vesti

20.12.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je izborni rasplet bio drugačiji, teško da bismo u dogledno vreme mogli da se radujemo svemu onome što nabrajamo u ovom tekstu.

NAROD PRESUDIO: Ovih PET projekata NEĆE STATI

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock

Srbija neće stati, presudio je narod koji je masovno izašao na izbore i glasao ovako kako je glasao (apsolutna većina u parlamentu za izbornu listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"). A da nije bilo tako, ugroženi bi svakako bili mnogi projekti, za koje smo od opozicionara u prethodnom periodu ili tokom kampanje čuli da će ih obustaviti ili bitno modifikovati ako pobede. Spisak nije mali i na njemu su, na samom vrhu, EXPO 2027, beogradski metro, novi moderni stadioni koji niču širom Srbije, pa čak i Moravski koridor i fabrike stranih investitora koji nekima od opozicionara baš i nisu po volji.

Kako za Republiku kaže Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost pobeda liste "Srbija ne sme da stane" rezultat je državotvorne, mudre politike predsednika Aleksandra Vučića i Vlade, dok druga strana okupljena oko Dragana Đilasa, Marinike Tepić i Miroslava Aleksića, zapravo tajkuna i loših đaka, prezire državu i sve one građane koji nisu iz tzv. kruga dvojke:

- Oni misle da su građani glupi i da ne vide da njihova zemlja ide u pravcu apsolutnog preporoda Srbije. Takav rezultat bi izostao da predsednik Vučić i SNS nisu preporodili Srbiju u prethodnih deset godina. Ova zemlja je promenila lice. Od uništene, propale, opljačkane zemlje do države koja ima najveću stopu privrednog rasta i investicija. I sad se nastavljaju izgradnja saobraćajne infrastrukture i razvoj provrednog sistema, očekuje nas EXPO 2027, posle kog Srbija ni u čemu neće podsećati na onu pre 15 godina. Predstoji 15 milijardi evra ulaganja u našu državu. Sve su to rezultati odgovornog odnosa. I naravno da će uvek glasati za politiku da Srbija ne stane, već nezaustavljivo napreduje.

EXPO 2027

Republika

Foto: expo promo

EXPO 2027

Međunarodna izložba koja će okupiti maltene ceo svet u srpskoj prestonici posebno je bila trn u oku opoziciji. Nebuloze koje su iznošene teško je i nabrojati i prepričati, ali pomenimo da je tu bilo tvrdnji da je to "nikakva" manifestacija (iako se za nju borio veliki broj gradova iz najrazvijenijih zemalja), da služi za pranje para, da ćemo od nje biti u minusu i sve slično. Nije krila opozicija, makar ova okupljena oko liste "Srbija protiv nasilja" da bi od ovog projekta odustala. Srećom, narod im nije dao šansu da to i urade.

METRO U BEOGRADU

Republika

Foto: metro promo

Metro

Pretestovali su protiv gradnje metroa, pokušavali da spreče pripremne radove u Makišu, a u kampanji javno iznosili da će taj projekat biti zaustavljen i sproveden (ko zna kad i ko zna kako) na drugi način. Beograđani mogu da odahnu, gradnja metroa, decenijama obećavanog, a sada realnog i opipljivog, nastaviće se punom parom.

MORAVSKI KORIDOR

Republika

Foto: tanjug

Moravski koridor

Od mnogih opozicionara, pa svojevremeno i samog njihovog lidera Dragana Đilasa, čuli smo da ovaj putni pravac Srbiji uopšte i ne treba, uz sijaset sličnih zamerki. U međuvremenu, srećom, Moravski koridor je već stigao do Kruševca i ubrzano se i dalje gradi, ali ne treba imati nikakve dileme da to više ne bi bilo tako da je pobedila opcija čiji je slogan, između ostalog, bio "Srbija mora da stane".

STRANE FABRIKE

Republika

Foto: tanjug

Foto: Ilustracija

Država previše daje stranim investitorima. Država ne misli na domaće privrednike. Država ovo, država ono... Kada se priča u prazno, bez argumenata, onda se potežu ove fraze, bez navođenja brojki ili bilo čega drugog. Naime, ne samo što se i druge države na svaki način trude da subvencijama i beneficijama ostalih vrsta privuku direktne strane investicije, već je očigledna i lako proverljiva činjenica da su strane investicije, a Srbija je šampion u regionu, u velikoj meri doprinele rastu našeg BDP, rekordno niskoj nezaposlenosti i, naravno, povećanju plata. Uz ovo poslednje, posebno je bitno što kod nas sada dolaze visokotehnološki razvijene kompanije, koje upošljavaju visokokvalifikovanu radnu snagu i isplaćuju iznadprosečne zarade.

MODERNI STADIONI

Republika

Foto: public

Foto: Ilustracija

Gotovo svakodnevno od opozicije smo slušali demagoške floskule da se bacaju pare na moderne stadione koji niču širom Srbije (Leskovac, Zaječar, Loznica...), te da ih treba potrošiti na nešto preče. Kažemo demagoške iz najmanje dva jaka razloga. Prvi, gotovo sve evropske zemlje i te kako su ulagale u sportsku infrastrukturu i pokazalo se da su to ulaganja koja se vraćaju na mnogo načina, pa i na onaj finansijski. Drugo, nisu uspeli da nam objasne kako to, dok su oni bili na vlasti, nisu gradili ništa od pomenutih stvari koje sada predlažu iako nisu izgradili maltene nijedan stadion. Pa gde su tada bile te pare koje pominju?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (29)

Loading
Milica

20.12.2023 08:27

Drago mi je što ćemo dobiti metro i što će se ovaj projekat ostvariti,jer da je bilo ko drugi došao na vlast,od toga ne bi bilo ništa.

Marica

20.12.2023 08:28

Da Vučić nije pobedio,mislim da bi retko šta od ovih projekata zaživelo.

Nikolina

20.12.2023 08:30

Narod je presudio da Srbija mora da ide napred i da se razvija što više.

Nikolina

20.12.2023 08:31

Jedva čekam da ovi projekti budu gotovi i da Srbija i naš narod imamo sa čim da se dičimo.