RGF I JP "BEOGRADSKI METRO I VOZ" POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI: Cilj je unapređenje struke i učešće akademske zajedice u izgradnji podzemne železnice u prestonici

Autor:

Vesti

07.12.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladenović je nakon potpisivanja rekao da je saradnja sa Rudarsko-geološkim fakultetom od velike važnosti za projekat BG metroa.

RGF I JP "BEOGRADSKI METRO I VOZ" POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI: Cilj je unapređenje struke i učešće akademske zajedice u izgradnji podzemne železnice u prestonici

Foto: Republika

Javno komunalno preduzeće "Beogradski metro i voz" i Rudarsko-geološki fakultet potpisali su danas Sporazum o saradnji, čiji je cilj unapređenje struke, inovacija i tehnološkog razvoja i veće učešće akademske zajednice u projektu izgradnje metroa u prestonici, prenosi 24sedam.rs

Ovaj dokument su potpisali vršilac dužnosti direktora JKP "Beogradski metro i voz" Andreja Mladenović i dekan Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Biljana Abolmasov. 

Mladenović je nakon potpisivanja rekao da je saradnja sa Rudarsko-geološkim fakultetom od velike važnosti za projekat BG metroa.

On je naveo da su se tokom pripremnih radova i u prvim fazama izgradnje beogradskog metroa koristile ekspertize ovog fakulteta, od analize tla, preko pripreme iskopavanja i svih drugih elemenata.

- Beogradski metro jedan je od najvažnijih državnih projekata koji će značajno uticati ne samo na unapređenje javnog transporta u glavnom gradu i poboljšanje ukupnog kvaliteta života Beograđana, već i na sveobuhvatni privredni i tehnološki razvoj čitavog društva. Za uspešnost ovog projekta neophodna je zato i kontinuirana podrška akademske zajednice, a posebno Rudarsko-geološkog fakulteta, kao vodeće akademske institucije u našoj zemlji u domenu rudarsko-geološke struke - kazao je Mladenović.

Abolmasov je navela da se današnjom formalizacijom saradnje učvršćuje partnerstvo Rudarsko-geološkog fakulteta i "Beogradskog metroa i voza". 

Ona je podsetila da je Rudarsko-geološki fakultet vršio i do sada stručni nadzor kroz terenska ispitivanja i laboratorijske analize tla, stena i vode za potrebe "Beogradskog metroa i voza". 

Danas se na Rudarsko-geološki fakultetu održava i prva u nizu prezentacija projekta izgradnje Beogradskog metroa pred stručnom javnošću i studentima fakulteta "Gradimo METROpolu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading