JEDNA OSOBA NESTALA, 18 SPAŠENO! Vanredno u 5 opština u Srbiji zbog snega, neki delovi još nemaju struju!

Autor:

Vesti

28.11.2023

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet opština u Srbiji - Ivanjica, Babušnica, Nova Varoš, delovi Vranja i Crna Trava proglasile su vanredno stanje zbog obilnih snežnih padavina.

JEDNA OSOBA NESTALA, 18 SPAŠENO! Vanredno u 5 opština u Srbiji zbog snega, neki delovi još nemaju struju!

Foto: Tanjug, Shutterstock

Neka naselja su ostala bez struje, ali su ekipe odmah izašle na teren kako bi omogućile prohodnost puteva i snabdevanje električnom energijom. Situacija je i dalje izazovna, ali se većina stanovnika vratila na mrežu.

Poslednje informacije govore da je 18 ljudi spaseno, a 34 evakuisanih, jedna osoba je nestala. Međutim, na pojedina mesta je doći čak i leti jer su uski putevi. Ovo su dramatični podaci koji pokazuju ozbiljnost situacije.

Još se traga za 53-trogodišnjim Milinkom Čorbićem koji je nestao pre tri dana u selu Reka, između Rudna i Studenice. 


Milan Kostić, načelnik Operativnog centra Sektora za vanredne situacije, istakao je da je situacija nešto bolja nego prethodnih dana, zahvaljujući toplijem vremenu i povišenim temperaturama.

- Trenutno je situacije nešto bolje nego prethodnih dana, toplije je vreme, nešto povišenije temperature, što nam ide na ruku. Ukupno je bilo 37 intervencija od strane naših ljudi, spaseno 34, a evakuisano 18. Bilo je i drugih intervencija, kao što je uklanjanje stabala sa puteva, koja su sprečavala prilaz. Takođe, sproveli smo akciju dostave hrane i lekova u domaćinstva koja nisu mogla sama da se snadbeju - rekao je za Kurir.

OVDE možete pogledati spisak neprohodnih puteva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading