VANREDNA SITUACIJA U SRBIJI: Evo šta se dešava u Babušnici, Novoj Varoši i Vranju!

Autor:

Vesti

27.11.2023

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna situacija u više gradova Srbije

VANREDNA SITUACIJA U SRBIJI: Evo šta se dešava u Babušnici, Novoj Varoši i Vranju!

Foto: MUP SRBIJE


U različitim delovima Srbije, poput Babušnice, Nove Varoši, Vranja i Crne Trave, trenutno vlada vanredna situacija zbog obilnih snežnih padavina. U Sjenici su pojedina sela i dalje zavejana, ali ekipa Elektroprivrede Srbije intenzivno radi na uspostavljanju snabdevanja električnom energijom. Nažalost, 300 potrošača u župskom i bruskom kraju ostali su bez struje zbog kvara na dalekovodima. Međutim, Uprava za Vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a izveštava da je situacija danas znatno bolja u poređenju sa prethodnim danima.

Republika

Foto: Printscreen

 

 

Intervencije hitnih službi i vatrogasaca



Slike neprohodnih puteva u Crnoj Travi, Sjenici, Tutinu i Babušnici obišle su čitavu Srbiju, a sve dežurne ekipe su angažovane na terenu. Zbog snega i leda na ulicama, ekipe Hitne pomoći su morale da zbrinu više osoba sa povredama ekstremiteta. Vatrogasci-spasioci su imali trideset jednu intervenciju tokom koje su evakuisali ukupno 47 građana, dok se 101 pripadnik vatrogasno-spasilačkih jedinica trenutno nalazi na terenu sa 47 vozila.


Problemi sa snabdevanjem električnom energijom



Davor Vidović iz Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice ističe da je do prekida snabdevanja električnom energijom došlo usled pada stabala na elektrovodove i nagomilavanja snega. Putnički saobraćaj takođe je otežan zbog lošeg stanja puteva, ali se situacija postepeno popravlja na celom terenu.


Najpogođeniji regioni i evakuacija



Jug Srbije je definitivno najviše pogođen ovim nevremenom, posebno Pešterska visoravan i deset sela koja su i dalje odsečena od spoljnog sveta. Na teritoriji Pčinjskog okruga, posebno u Vranju, zabeležena je velika evakuacija. Vatrogasci-spasioci su imali izuzetno zahtevne zadatke, uključujući evakuaciju 25 osoba iz autobusa koji je bio zaglavljen u smetovima.



Situacija u opštini Ivanjica



Nevreme je takođe značajno uticalo na snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Ivanjica, gde su četiri sela i dalje ugrožena. Direktor Elektrodistribucije Čačka, Stojan Vasović, ističe da se situacija danas poboljšala u odnosu na vikend, te da se očekuje normalizacija snabdevanja u narednom periodu.


Kraj vanredne situacije u Prijepolju



Na pozitivnoj noti, vanredna situacija je ukinuta u Prijepolju, što ukazuje na postepeni povratak u normalno stanje. Ipak, “Putevi Srbije” apeluju na vozače da budu oprezni prilikom vožnje, imajući u vidu prognoze RHMZ-a o očekivanim padavinama u pojedinim delovima zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading