ARNO GUJON I NJEGOVA "SOLIDARNOST ZA KOSOVO" NE STAJU! Renovirane dve škole i ambulanta u južnoj srpskoj pokrajini!

Autor:

Vesti

03.11.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveukupno, organizacija "Solidarnost za Kosovo" je do sada obnovila 52 škole i pomogla 12 medicinskih ustanova na Kosovu i Metohiji.

ARNO GUJON I NJEGOVA "SOLIDARNOST ZA KOSOVO" NE STAJU! Renovirane dve škole i ambulanta u južnoj srpskoj pokrajini!

Foto: Tanjug

Sredstvima humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", čiji je osnivač Arno Gujon, dve škole i ambulanta su renovirane u mestima Tomance i Rajanovce u Kosovskom Pomoravlju. Ukupno je uloženo 105.000 evra u ovaj poduhvat, a sredstva su prikupljena uz pomoć donatora iz Francuske.

Ova organizacija već godinama pruža pomoć srpskom narodu u enklavama na Kosovu i Metohiji, a ovaj put su se fokusirali na renoviranje tri objekta.

Direktor OŠ "Trajko Perić" u Velikom Ropotovu Dejan Stamenković, istakao je da je pomoć organizacije od velikog značaja za učenike i nastavno osoblje. On je istakao da su uslovi u školi sada jednaki kao u najopremljenijim školama u centralnoj Srbiji, a radovi su obuhvatili zamenu stolarije, toplotnu izolaciju, izgradnju kotlarnice i kompletno parno grejanje.


Zdravstveni centar Gnjilane takođe je dobio pomoć ove organizacije, a prema rečima direktora Zorana Perića, preko 150 meštana sela je imalo problema sa neadekvatnom zdravstvenom negom i morali su putovati do Ropotova za lečenje.

Nakon obnove ambulante u Rajanovcu, ovaj problem će biti rešen, jer će se svake nedelje slati doktori u ovo selo. Perić se zahvalio gospodinu Gujonu u ime svog naroda na pomoći koju je pružio.


Sveukupno, organizacija "Solidarnost za Kosovo" je do sada obnovila 52 škole i pomogla 12 medicinskih ustanova na Kosovu i Metohiji. Njihova akcija za pomoć školama u enklavama se nastavlja 25. novembra u Beogradu, kada će biti organizovano donatorsko veče "Noć solidarnosti" za prikupljanje sredstava za renoviranje osnovne škole "Vuk Karadžić" u Lepini kod Lipljana.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZAvram

03.11.2023 20:01

Србија и Срби ће племенитом Арно Гујону вечито бити захвални на немерљивој љубави и пожртвованости! Наш син, брат, наша предобра душа...