MILOVAN BOŽOVIĆ IZ ZUBINOG POTOKA OSUĐEN NA SEDAM MESECI ZATVORA: Moraće da plati i novčanu naknadu

Autor:

Vesti

30.10.2023

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Božović je osuđen zbog navodnog paljenja automobila.

MILOVAN BOŽOVIĆ IZ ZUBINOG POTOKA OSUĐEN NA SEDAM MESECI ZATVORA: Moraće da plati i novčanu naknadu

Foto: Profimedia

Specijalci ROSU

U osnovnom sudu u Prištini izrečena je kazna zatvora u trajanju od sedam meseci Milovanu Božoviću iz Zubinog potoka zbog navodno počinjenog krivičnog dela „učestvovanje u grupi koja čini krivična dela i huliganstvo” i paljenje automobila, saopšteno je iz tog suda.

Božoviću će u kaznu zatvora biti uračunato vreme provedeno u pritvoru ali će morati da plati po 100 eura na ime vođenja postupka i za „odštetni fond“, piše Telegraf.

Optužnica protiv Božovića podignuta je 16. oktobra ove godine a na ročištu održanom 26. oktobra njegov branilac je prihvatio krivicu Božovića.

Oštećeni V.K i Đ.S nisu podneli imovinskopravni zahtev jer nisu mogli da potvrde da im je je optuženi Božović zapalio automobile.

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković rekao je nakon hapšenja Božovića u aprilu da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom i da formira Zajednicu srpskih opština i da zbog toga izaziva incidente i sprovodi teror nad Srbima.

Nasilje i incidenti su izraženi posebno u četiri opštine na severu. Od dolaska Kurtija na vlast bilo je 309 incidenata, a u poslednjih mesec dana (odnosi se na mart mesec) 11 srpskih kuća je opljačkano. Jasno je da ti ljudi ne žele da razgovaraju ni o čemu, Kurti traži način da izazove incidente koji bi pokrenuli neodmerenu reakciju Srba da bi izbegao svoje obaveze - rekao je Petković tada, komentarišući prekjučerašnje hapšenje Milovana Božovića, osumnjičenog za navodno paljenje automobila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading