SASTALI SE MOJSILOVIĆ I NOVI KOMANDANT KFOR: Tema bezbednosna situacija na KiM

Autor:

Vesti

20.10.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mojsilović izrazio očekivanje da će međunarodne snage bezbednosti preduzeti neophodne korake za deeskalaciju situacije u Pokrajini i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe.

SASTALI SE MOJSILOVIĆ I NOVI KOMANDANT KFOR: Tema bezbednosna situacija na KiM

Foto: FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ DARIMIR BANDA/ bs

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, koji je ovu dužnost preuzeo prošle nedelje.

Na sastanku u Beogradu razgovarano je o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se mogu preduzeti radi unapređenja mira i bezbednosti na prostoru južne srpske pokrajine.

General Mojsilović je u razgovoru istakao da Vojska Srbije, u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkim sporazumom, Kfor prepoznaje kao jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji i izrazio očekivanje da će međunarodne snage bezbednosti preduzeti neophodne korake za deeskalaciju situacije u Pokrajini i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe.

Načelnik Generalštaba je istakao značaj saradnje na svim uspostavljenim nivoima između Vojske Srbije i Kfora, a u cilju očuvanja bezbednosti i prevencije kriza, uz potpuno i nepristrasno sprovođenje mandata koji je Kforu dat rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading