SAZNAJEMO! Jelena iz Velikog Gradišta upravo dobila spasonosni lek!

Autor:

Vesti

17.10.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je zasedala Komisija za retke bolesti i njoj je odobren lek.

SAZNAJEMO! Jelena iz Velikog Gradišta upravo dobila spasonosni lek!

Foto: Privatna arhiva, Tanjug

Lek za Jelenu Stojiljković

Jelena Stojiljković (21) iz Velikog Gradišta koja boluje od cistične fibroze upravo je dobila spasonosni lek, saznaje portal Republika.rs

Danas je zasedala Komisija za retke bolesti i njoj je odobren lek.

Podsetimo, Jelena iz Velikog Gradišta upravo dobila spasonosni lekelena ima urođenu i neizlečivu bolest koja najpre napada pluća.

- Komisija za retke bolesti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje je na današnjem zasedanju odobrila da Jeleni Stojiljković iz Velikog Gradišta, oboleloj od cistične fibroze, o trošku države bude obezbeđena terapija lekom trikafta.

Pacijentkinja će terapiju dobiti do kraja ove nedelje u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se leči - navodi se u saopštenju RFZO.

Inače, cistična fibroza izaziva problem sa plućima, a često stradaju i pankreas i organi za varenje. Ovu bolest prati i gubitak težine i dijabetes.

Podsetimo, o Jeleni je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje:

"Rekli su da neću da pomognem devojci Jeleni Stojiljković. To inače radi komisija za terapiju i trebalo je o tome sledeće nedelje da donese neku odluku, pošto ranije neki uslovi nisu bili ispunjeni, to rade stručni ljudi, ne ja, ali razgovarao sam sa njima u međuvremenu… Ne morate da brinete, pomoći ćemo i devojci Jeleni Stojiljković".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Ksenija

17.10.2023 15:12

Veliko olakšanje za porodicu Stoiljković jer njihovo dete je dobilo potreban lek zahvaljujući brizi i pomoći Aleksandra Vučića.

Ana

17.10.2023 16:57

Sve pohvale, lek je obezbedjen,sjajne vesti za Jelenu.

Ena

17.10.2023 19:24

Svaka čast na ovoj odluci. Tako to radi ozbiljna država.

Mila

17.10.2023 19:32

Srecni smo zbog jelene