JESTE LI ZA ČAŠICU LUBENICE? DOBRO STE ČULI! Zbog Milanove rakije komšije i rođaci stoje u redu: "Ukoliko eksperiment uspe biće i za prodaju"

Autor:

Vesti

09.10.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanu Živanoviću nevreme je oštetilo lubenice, pa je rešio da ih pretoči u rakiju.

JESTE LI ZA ČAŠICU LUBENICE? DOBRO STE ČULI! Zbog Milanove rakije komšije i rođaci  stoje u redu: "Ukoliko eksperiment uspe biće i za prodaju"

Foto: pixabay.com

Milan Živanović je poljoprivredni proizvođač iz Drena kod Obrenovca ove sezone prodao je na tone kvalitetne domaće lubenice. Pre mesec dana ovaj deo opštine zahvatio je grad, pa je lubenicu koju je nevreme oštetilo odlučio da pretoči u rakiju! Ukoliko eksperiment uspe, sledeće godine biće i za prodaju, prenosi RTV Mag.

Rakiju od lubenice pravi prvi put u životu, baš ove godine, a razlog tome jeste to što je grad oštetio lubenice od spolja pa većina kupaca kad ih vidi takve neće da ih uzme iako su unutra skroz zdrave.

Da ne bi propale, Milan se dosetio da od lubenica napravi rakiju. I sad mu već 20 mušterija stoji u redu, kumovi, kupci lubenica, zainteresovani koji hoće da probaju...

Milan kaže i da je proces jednostavan, dobra lubenica, isečena na kockice, pa u bure i jedno kilo, kilo i po šećera samo radi vrenja - i peče se peti dan. Njegov sin smislio je kako da sve ide mnogo brže - lubenicu samo preseče na pola, a onda vadi kutlačom sve iz kore.

Na 100 litara tečnosti dobije se 10 litara blage rakije od po 10 gradi. Posle će, veli, da pravi i prepečenicu.

Rakija je inače potpuno bela, providna, i ne peče u grlu nego tek kad se spusti u želudac.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading