ROĐENA PRVA BEBA U SUBOTIČKOM CENTRU ZA VANTELESNU OPLODNJU: Do sada urađeno 27 transfera!

Autor:

Vesti

15.07.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica Nikolina, teška 3.240 grama i duga 47 cm rođena je carskim rezom koji je uradio prim. dr Aleksandar Radulović, priznati stručnjak u oblasti reproduktivne medicine i vantelesne oplodnje na čiju inicijativu je i otvoren Centar pri Opštoj bolnici.

ROĐENA PRVA BEBA U SUBOTIČKOM CENTRU ZA VANTELESNU OPLODNJU: Do sada urađeno 27 transfera!

Foto: Shutterstok

U Opštoj bolnici rođena je prva beba iz programa vantelesne oplodnje subotičkog Centra za reproduktivnu medicinu i VTO kojim rukovodi prim. dr Aleksandar Radulović.

Devojčica Nikolina, teška 3.240 grama i duga 47 cm rođena je carskim rezom koji je uradio prim. dr Aleksandar Radulović, priznati stručnjak u oblasti reproduktivne medicine i vantelesne oplodnje na čiju inicijativu je i otvoren Centar pri Opštoj bolnici.

- Majka i beba su dobro, a novorođenče je dobilo visoke ocene pri rođenju. Rođenje prve bebe iz postupka vantelesne oplodnje u našem Centru je istorijska stvar, a imaćemo još mnogo ovakvih porođaja - najavljuje dr Radulović, piše Subotica.com.

Dodaje da je do sada urađeno 27 transfera.

- Od toga je evidentirano 12 trudnoća, što je visok procenat uspešnosti. Za sada je izvesno da će biti 6 porođaja, a tri su blizanačke trudnoće. Kada se sve sabere, to je veliki broj beba.

Čestitke timu subotičkog Centra za vantelesnu oplodnju stižu iz uprave Opšte bolnice.

- Danas je izuzetno radostan dan u Opštoj bolnici, rodila se prva beba iz programa našeg Centra. Prve parove primili smo pre devet meseci i sada 'ubiramo plodove' tog rada. Čestitam roditeljima na rođenju deteta, a čestitke upućujem i dr Raduloviću koji se nalazi na čelu ovog Centra - kazao je dr Saša Dželebdžić, direktor Opšte bolnice.

- Najavljujem i nova ulaganja države i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo kom smo uputili zahtev za dodatnu opremu kako bismo još više osavremenili novootvoreni Centar za VTO.

Odnedavno pri našem Centru za vantelesnu oplodnju funkcioniše i republička komisija za VTO.

- Sada nam dolaze parovi iz cele Vojvodine na komisiju, a dolaze i preko drugih komisija zato što su čuli za za naš uspešan rad i prijavljuju se za program kod nas - navodi dr Radulović.

- Zahvaljujem se upravi bolnice, na čelu sa dr Dželebdžićem koji je zajedno sa mnom pokrenuo ovu veliku istorijsku priču, kao i gradskoj upravi i državi što su prepoznali problem niskog nataliteta i dobrom pronatalitetnom politikom izašli u susret brojnim parovima da se ostvare u ulozi roditelja.

Centar je otvoren u februaru 2020. godine, ranije su preneli mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading