NJEGOV CILJ JE ETNIČKI ČISTO KOSOVO! Kurti dao potrvrdu zahtevu da se specijalne strukture proglase TERORISTIČKIM

Autor:

Vesti

15.07.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se navodi u saopštenju Srpske liste

NJEGOV CILJ JE ETNIČKI ČISTO KOSOVO! Kurti dao potrvrdu zahtevu da se specijalne strukture proglase TERORISTIČKIM

Foto: Tanjug/AP

Srpska lista je saopštila da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavom da je tzv. kosovska policija nastavljač delovanja OVK dao najbolju potvrdu zahtevu Srpske liste da se specijalne, obaveštajne i druge strukture ilegalno prisutne na severu KiM proglase za terorističke organizacije od strane Vlade Republike Srbije.

- Svakoga dana Aljbin Kurti bez oklevanja otkriva antisrpski karakter svog režima. Svojom izjavom, pred čitavom javnošću pa čak i međunarodnim predstavnicima, da je kosovska policija nastavljač delovanja OVK, je najbolje pokazao koliko mu je stalo do poštovanja prava svih građana i multietničnosti na ovim prostorima, te da je cilj njegove politike etnički čisto Kosovo i Metohija - navodi se u saopštenju.

Srpska lista je upitala da li je sada jasno međunarodnim predstavnicima da režim Aljbina Kurtija i on lično čine sve da odvrate Srbe od ulaska u kosovske institucije ili eventualnog povratka u njih jer on nikada nije želeo iskreno da gradi suživot između Srba i Albanaca, kao i da je "spreman da pored sebe ima samo one Srbe koji su spremni da se odreknu svojih predaka, svog identiteta i svega srpskog".

- Ovom izjavom, Kurti je dao najbolju potvrdu našem zahtevu da se specijalne, obaveštajne i druge strukture ilegalno prisutne na severu Kosova i Metohije proglase za terorističke organizacije od strane Vlade Republike Srbije, a na osnovu njihovog delovanja ali i politike koju one baštine i nastavljaju kako je to rekao Kurti. Pozivamo i malobrojne Srbe koji su danas stajali mirno pred Aljbinom Kurtijem, ili planiraju da se prijave na neke konkurse, da se zapitaju, da li pripadaju tim formacijama, da li zaista žele da nastave putem OVK i budu njihovi sledbenici kako je to Kurti rekao? Da li žele da slede Kurtija u borbi protiv Srba na severu, protiv Beograda i Srbije? Da li žele da ih Kurti šalje da zajedno sa postojećim parapolicijskim jedinicama prebijaju Srbe, pucaju u njih, otimaju im zemlju i terorišu srpsku decu? - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading