IZDATO NOVO UPOZORENJE RHMZ! Ovakvo nas vreme očekuje, na snazi žuti meteo-alarm

Autor:

Vesti

07.07.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prognozi danas će najniža temperatura biti od 15 do 21 stepen.

IZDATO NOVO UPOZORENJE RHMZ! Ovakvo nas vreme očekuje, na snazi žuti meteo-alarm

Foto: Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje za područje Srbije na kratkotrajne vemenske nepogode.

- Pljuskovi sa grmljavinom još danas će lokalno biti intenzivni uz pojavu grada i uz izrazito neujednačenu količinu padavina. Od sutra stabilizacija vremena - objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Prema prognozi danas će najniža temperatura biti od 15 do 21 stepen, a najviša od 27 do 30. Takođe je objavljeno i hidrološko upozorenje koje je na snazi do sutra. "Na manjim bujičnim vodotocima slivovova Kolubare sa pritokama, Mlave, Peka, Timoka, gornjih tokova Zapadne i Južne Morave sa pritokama u narednih 24 sata moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja u zoni intenzivnih pljuskovitih padavina", navodi se na sajtu. 

Na snazi je žuti meteo alarm na području cele Srbije.

- Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - piše na sajtu RHMZ-a. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading