ČAČANI SE UDRUŽILI DA SPASU DVORIŠTA I KUĆE! Izlila se Loznička reka, meštani celu noć postavljali džakove sa peskom (FOTO)

Autor:

Vesti

07.07.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su pre mesec dana imali problema pri nabavljanju peska kojim će puniti džakove, njihovo insistiranje da se materijal obezbedi prethodne noći pokazalo se kao opravdano.

ČAČANI SE UDRUŽILI DA SPASU DVORIŠTA I KUĆE! Izlila se Loznička reka, meštani celu noć postavljali džakove sa peskom (FOTO)

Foto: RINA

Još jedna besana noć je iza stanovnika čačanskog naselja Loznica, jer nakon izuzetno jakih padavina Loznička reka ponovo se izlila i pretila da im poplavi domove. Da bi predupredili ružan scenario meštani Loznice su se sami organizovali i spasili dvorišta od poplave napunivši džakove sa peskom.

- Mi smo džakove napunili još polovinom juna kada su bile prethodne poplave, ali i pored lepih i sunčanih dana nismo ih ispraznili već smo ih ostavili za svaki slučaj, ne računajući da će nam tako brzo opet zatrebati. Kada je počeo pljusak, reka je počela brzo da raste i onda smo se skupili, ja i još desetak komšija smo dzakoveponovo poređali i uspeli smo da spasimo dvorišta - rekao je za RINA Aleksandar Kiković.

Iako su pre mesec dana imali problema pri nabavljanju peska kojim će puniti džakove, njihovo insistiranje da se materijal obezbedi prethodne noći pokazalo se kao opravdano, jer je oko 20 domaćinstava ostalo suvo.

- Džakove smo prošlog meseca sklonili kada je prošla opasnost kako bi moglo da se prolazi ulicom, ali smo ih ostavili sa strane. Ja sam sedeo sa komšijama kada je počela kiša i odmah smo došli do same reke. Bilo je izvesno da će se ponovo izliti, s obzirom na to koja količina vode je padala. Preduhitrili smo reku za pet minuta. Poredjali smo dzakove u dva reda. Prvi red je voda uspela da razvali i da neke dzakove odnese sa sobom ali je drugi red izdržao, a i mi smo dežurali i bili smo spremni da ukoliko vidimo da će i on pasti da ga podupremo i popravimo - kaže Nikola Bošnjak koji ističa da je ponosan na svoje komšije i na kolegijalnost koju su svi iz tog dela MZ Loznice pokazali u ovom kritičnom trenutku.

Tokom prethodnih poplava, sredinom prošlog meseca Loznička reka u ovom delu naselja potopila je desetak domaćinstava, nekoliko pomoćnih objekata ali i jedan automobil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading