MINISTAR GAŠIĆ POSETIO POPLAVLJENU INDUSTRIJSKU ZONU U JAGODINI: Grad većinom odbranjen, šteta od poplave u jednom delu (FOTO)

Autor:

Vesti

18.06.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Ratko Stevanović se zahvalio ministru Gašiću na dolasku u Jagodinu i istakao značaj njegove podrške na saniranju štete nastale u poslednjih 20 dana.

MINISTAR GAŠIĆ POSETIO POPLAVLJENU INDUSTRIJSKU ZONU U JAGODINI: Grad većinom odbranjen, šteta od poplave u jednom delu (FOTO)

Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas poplavljenu industrijsku zonu u Jagodini gde su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije angažovani i tom prilikom izjavio da su oni prethodna tri dana imali 821 intervenciju i 317 evakuacija.

- Samo protekla tri dana Sektor za vanredne situacije je imao 821 intervenciju, 317 evakuacija i spasavanja, 1.817 naših pripadnika je neprekidno angažovano u protekla tri dana. Nažalost, radili smo i na prevenciji, tri dana pre ovih velikih padavina naši pripadnici su pokušali, tamo gde imamo indicija da će da dođe do poplavnog talasa da upozore stanovništvo i sve industrijske zone - rekao je ministar Gašić dodajući da neki to upozorenje ne shvataju ozbiljno.

Ministar se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije na ogromnom trudu, koji su neprekidno sa građanima širom Srbije.

- Pedeset šest vanrednih situacija, to je jako puno, mnogo kiše je palo, preko 100 litara ovde je palo u proteklih 48 sati. Radićemo na prevenciji da možemo da zaštitimo i fabrike i stanovništvo, zgrade, kao i useve, poljoprivredna dobra - poručio je ministar Gašić.

Gradonačelnik Ratko Stevanović se zahvalio ministru Gašiću na dolasku u Jagodinu i istakao značaj njegove podrške na saniranju štete nastale u poslednjih 20 dana.

- Mi smo uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta, Srbijavode uspeli da odbranimo grad u najvećim delovima, imamo štete u jednom delu. Ekipe će i dalje biti na terenu, vanredna situacija je u toku, pomažemo građanima, preduzimamo mere da otklonimo štete u narednom periodu - istakao je gradonačelnik Jagodine.

Saša Ignjatović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Jagodini rekao je da je u Pomoravskom okrugu proglašena vanredna situacija u Gradu Jagodini i svim ostalim opštinama, kao i da se saniraju posledice poplava.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gradskog štaba trenutno na lokaciji nove industrijske zone vrše crpljenje vode iz ovog poplavljenog područja. Imali smo dosta intervencija, 25 spasenih lica samo u ovom talasu od 15. juna, evakuisali smo ugrožena lica iz sela Trnava, u naselju Železnički most, prethodno u Dragoševcu, svuda smo na terenu gde je potrebno. Ono što je najbitnije, nema stradalih lica - poručio je Ignjatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading