VEĆA PRIMANJA ZA LEKARE I TEHNIČARE PRE KRAJA GODINE! Vučić obećao: Daćemo sve od sebe da imamo najbolje klinike!

Autor:

Vesti

25.04.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceremonija uručenja ugovora organizovana je u Palati Srbija od 12 časova.

VEĆA PRIMANJA ZA LEKARE I TEHNIČARE PRE KRAJA GODINE! Vučić obećao: Daćemo sve od sebe da imamo najbolje klinike!

Foto: Tanjug-M.Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Reč je o stalnom zaposlenju za 100 mladih lekara, najboljih u svojoj generaciji, kao i 100 medicinskih sestara i tehničara, svršenih srednjoškolaca, najboljih u generaciji.

 

12.20 - Obraćanje predsednika Srbije

Na samom početku zahvalio se na pozivu da prisustvuje ovoj ceremoniji i naglasio da će i pored svih teškoća do kraja godine biti veća primanja za medicinske tehničare u čije ruke, da se lekari ne naljute, ipak nekako dođe najteži deo posla.

- Mnogo sam srećan što ovde prisustvujem. Hvala svima koji ste danas ovde. Mi ćemo u narednom periodu dati scve od sebe da tehničare na kojima uvek počiva zdravstvo, da obezbedimo veća primanja pre kraja godine, da se ljudi vrate u našu zemlju i tu rade. Da uradimo sve ono najbolje u našim klinikama i zdravstvenim centrima. Vi ste dosad bili najuspešniji i najviše ste radili. Ono što je važno je da znate da imate od danas veću odgovornost. Kada radite za drćžavu onda nemate prava da se pomerate izvan linija vašeg delovanja. Nema ničeg časnijeg od onog što radite za svoj narod. Morate da vodite računa kako se ponašate bilo gde. Vi ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu jer ćete nositi novo društvo. Ja sam prof Davidovića upoznato u ne tako lakim okolnostima, gde sam video prostorije u kojuima radi. Takve prostorije idu u zaborav, ne samo za lekare nego i za tehničare. Imamo mnogo bolje uslove za rad danas. Hoćemo da vodite našu zemlju, a od cvas tražimo ozbiljnost i odgovoran rad.Hvala vam na dosad ukazanoj odgovornosti i ozbiljnosti, ali verujte d atežak rad donosi najveću radost. Želim vam puno uspeha i teškog rada - rekao je predsednik.

Republika

Foto: TV Pink

 

 

12.13 - Predsednik Srbije uručuje ugovore o zaposlenju najboljima od najboljih među kojima je kao prvi izašao Vladimir Oparnica, zaposlen na Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Novom Beogradu.

U ime najboljih diplomaca svima se zahvalila Hristina koja je poručila da ovo nije samo njihov uspeh nego i uspeh njihovih porodica, najbližih, ali i države Srbije.

12.10 - Najboljima od najboljih obratila se potom ministarka dr Danica Grujičić koja ih je podsetila na Hipokratovu zakletvu ali i na sve što je država uradila u proteklom periodu za zdravstvo i mlade lekare o čemu svedoči i ova svečanost.

Republika

Foto: Tanjug-M.Milivojević

 

 

Na samom početku ceremonije, dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović čestitao je najboljim mladim diplomcima i kazao im da je ovo veliki i važan dan jer je stalno zaposlenje veliki i važan korak u životu. Rekao im je da je reč o velikoj časti i pozvao ih da vredno i predano rade i daju doprinos napretku medicinske nauke u Srbiji.

12.00 - Ceremonija je u Palati Srbija počela je u 12 časova intoniranjem himne Republike Srbije "Bože pravde".

Kako se navodi, nakon ceremonije planirane su izjave za medije. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (104)

Loading
Tanja

25.04.2023 12:08

Čestitke svim diplomiranim iz grane medicine. Dobro je imati mlade i sposobne stručnjake medicine

Ana

25.04.2023 12:09

Bravo za naše doktore

Gogica

25.04.2023 12:10

Ovo je važan događaj koji pokazuje da se država brine o mladim ljudima i njihovom zapošljavanju.