IZVEŠTAJ STEJT DEPARTMENTA UKAZAO NA BROJNE NEZAKONITOSTI: Lažna država u problemu zbog otimanja srpske zemlje!

Autor:

Vesti

21.03.2023

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima na Kosovu za 2022. godinu nalazi se i pitanje eksproprijacije zemljišta na severu Kosova.

IZVEŠTAJ STEJT DEPARTMENTA UKAZAO NA BROJNE NEZAKONITOSTI: Lažna država u problemu zbog otimanja srpske zemlje!

Foto: youtube.com/CNN

U izveštaju Stejt Departmenta se navodi da su Srbi izuzetno zabrinuti povodom odluke tzv. Vlade Kosova da im konfiskuje zemljište.

- Kosovski Srbi u Zubinom Potoku i Leposaviću izrazili su zabrinutost da vlada ekspropriše zemljište za policijske stanice i srodnu policijsku infrastrukturu (optičke kablove, puteve...) bez poštovanja odgovarajućeg procesa i zakonskih procedura - navodi se u izveštaju.

Kako se dalje navodi, građani oba lokaliteta podneli su žalbe svojim opštinama. Opština Zubin Potok sklopila je ugovor sa advokatom koji je u oktobru podneo pravnu žalbu u ime građana koje zastupa, prenosi Alo.

- Preliminarna pravna procena međunarodne organizacije ustanovila je da proširenje puta i uspostavljanje četiri nova objekta kosovske policije u dve opštine nisu sprovedeni u skladu sa zakonskim normama o eksproprijaciji. Organizacije civilnog društva prijavile su neobičnu prirodu odluka o eksproprijaciji, koje su donete tek kada su radovi počeli - piše u izveštaju Stejt Departmenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading