BRITANSKI DOM LORDOVA: Londonska policija je rasistička

Autor:

Svet

21.03.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati istraživanja o radu londonske Metropoliten policije (MET) pokazuju da je policija glavnog grada Velike Britanije "institucionalno rasistička, mizogina i homofobična" i nesposobna da uvede red u sopstvenoj organizaciji.

BRITANSKI DOM LORDOVA: Londonska policija je rasistička

Foto: Tanjug/AP

Istraživanje koje je predvodila baronesa Luiz Kejsi, poslanica Doma lordova, otkrilo je ozbiljne nedostatke u policijskom radu i istaklo neophodnost "radikalne reforme".

Foto: Tanjug/AP

Policijska intervencija u Londonu

U izveštaju se konstatuje da je policija posebno izneverila očekivanja žena i dece, a kao najveća prepreka promenama nabolje u MET navedena je politika poricanja problema i sklonost policije da štiti samu sebe.

- Da li je MET kao institucija puna predrasuda, da li diskriminiše? Odgovor je da - rekla je poslanica Kesi novinarima.

Foto: Tanjug/AP

Baronesa Luiz Kejsi, poslanica Doma lordova britanskog parlamenta

Izveštaj od 360 stranica se završava preporukama za poboljšanje rada MET-a, a među njima su jako liderstvo, uvođenje službe za zaštitu žena i nova strategija pristupa prema deci.

Foto: Tanjug/AP

Mark Rouli, šef londonske policije

Mark Rouli, šef londonske policije, izjavio je da "duboko žali" zbog ovog "bolnog izveštaja", konstatujući da je MET razočarala građane Londona.

Rouli je kazao da ovaj izveštaj izaziva mnogo emocija kao što su bes, frustracija i stid, ali i odlučnost da se poboljša situacija u londonskoj policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading